В условията на пандемия много от нас са принудени да

...
В условията на пандемия много от нас са принудени да
Коментари Харесай

Как да работим успешно от вкъщи, когато всички са у дома

В изискванията на пандемия доста от нас са принудени да работят от у дома, което изисква еластичност и дарба за дейно образуване на работата при всевъзможни условия.

Но по какъв начин да съвместим сполучливия работен развой, домакинските отговорности, а също и да обръщаме внимание на децата? Рецептата за това дава Светлана Даренских, психолог в фамилния център " Хорошевский " към Московското ръководство на труда и обществената отбрана, предава съветската организация РИА Новости.

Семейството и работа от вкъщи е въпрос на работа в екип. Както можете да си пречите между тях, по този начин можете да си бъдете и огромна поддръжка и помощ. За да можете елементарно да работите вкъщи и да се върнете в офиса без огромни разтърсвания, психологът поучава да спазвате редица елементарни правила.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Покрай пандемията от ден на ден хора работят от у дома, а тази т...

На първо място, целесъобразно е да се придържате към нормалното всекидневие и да не го променяте, даже в случай че възникне такава опция.

" Ставане с будилник, закуска, обяд, вървене до магазина - всичко е същото като по време на естествен работен ден. Психиката ни е устроена по подобен метод, че в предвидима и ясна обстановка сме по-спокойни и продуктивни ", изяснява експертът.

След това би трябвало да създадете удобно работно място и да го оборудвате по подобен метод, че да подготвя към мечтаното работно въодушевление. Психологът счита, че най-лесният метод е да носите облекла като тези, с които ходите на работа.



За чиновниците с дребни деца експертът поучава да им опишат за аргументите да работят от у дома и да основат избран график за игра, към който да се придържат.

" Винаги е по-лесно да организирате децата, в случай че те видят от вашия образец - че действате по избрана скица. Обсъдете с детето и му съставете режим за деня. Можете да измислите игра, в която всички сте сътрудници, които работят от вкъщи. Определете правила и бонуси за всяко изпълнено предписание ", поучава Даренских.



Според нея опцията да се договориш с членовете на фамилията за време, в което не би трябвало да те безпокоят, също е изкуство. Ако съумеете от първия път, това е победа. Важна работа може да бъде планувана, до момента в който детето е на разходка или спи.

Освен това психологът напомня за почивката, от която един чиновник се нуждае при самоизолация.

" Дори на работа имаме дребни почивки, в които можем да отидем да пушим или да си поговорим с сътрудници. Тези почивки са лимитирани във времето: 5 до 10 минути. У дома може да има същото предписание. Важно е да го спазвате. Обяд със фамилията без телефон и компютър ще помогне да укрепите връзката си, да се сближите един с различен ", обобщава Даренских.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР