В условия на криза трябва да сме изключително креативни и

...
В условия на криза трябва да сме изключително креативни и
Коментари Харесай

Преосмислянето на бизнеса по време на криза

В условия на рецесия би трябвало да сме извънредно изобретателни и адаптивни. Трябва да не се опасяваме и да не се паникьосваме. Страхът е най-големия ни зложелател. Това съобщи Геновева Христова, ръководещ притежател на компанията за обзавеждане на хотелски стаи " Лигна груп " и съоснователка на изобретателния хъб " Missia23 " по време на уебинара " Бизнес по време на рецесия – провокации и благоприятни условия ", иницииран от Bulgarian SME Promotion Agency.

" Това, което направихме ние е сега, в който видяхме какво се случва по света, е да стартираме преглед на всички планове - до каква степен сме, дали можем да продължим да ги изпълняваме. Второто нещо, което направихме беше да осведомяваме парньорите си, част от които са снабдители. Всички тях ги успокоихме, че до момента в който имаме клиенти, ще има работа за тях. Пуснахме си по-възрастните чиновници у дома. Останалите с маски и със всички защитни средства не спряхме работа, тъй като производството не би трябвало да стопира ", изясни тя.

" Дори от Германия, която е от по-засегнатите страни започнаха да идват повече запитвания и поръчки за обзавеждане на хотелски стаи. Дори в тези условия продължаваме да инсталираме и обзавеждаме хотели ", изясни тя. 

По думите ѝ финансовата дисциплинираност също е доста значима.

" Другата мярка, която предприехме е нашите чиновници, които са към 40, да ги съберем първоначално и им казахме, че им подсигуряваме, че няма да бъдат съкратени. " В най-лошия случай някой от вас ще излезе в неплатен отпуск ". След това видяхме огромна признателност в очите на чиновниците ни, които споделиха " ние сме с вас, дайте да забележим с какво можем да оказваме помощ ", описа Христова.

" Подготвяйки се би трябвало да знаем по какъв начин ще продължим след рецесията. С самодейна политика и разговор, ние се опитваме да захраним поръчките. Най-важния запас за нас са хората ", посочи тя.

" Започнахме да поризвеждаме продкути, за които преди този момент не се бяхме замисляли. Сред тях са паравани, които се поставят на обществени места като защитно средство, и сега румънците желаят оферта от нас за експорт на паравани. Другото, което създаваме е Anti-Covid хотелска стая. Целта е тя да има ключалка, която не се постанова да пипаш, както и всевъзможен тип разчистване на стаята ", добави тя.

" За нас е значимо да се подготвим за това, което ни следва след рецесията. Важно е да имаш разнообразни новаторски артикули, тъй като светът ще бъде друг и всеки може да се съгласи, че в този момент имаме време да помислим и да проучваме света към нас ", изясни още тя. 

Според нея има и позитивни страни на рецесията - имаш повече време да се замислиш кои артикули и услуги да въведеш. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР