В условия на глобална несигурност на финансовите пазар, диамантите- от

...
В условия на глобална несигурност на финансовите пазар, диамантите- от
Коментари Харесай

Икономистът говори: Диамантената индустрия преживява трудни дни

В условия на световна неустановеност на финансовите пазар, диамантите- от незапомнени времена синоним на благосъстояние и лукс, на безконечна обич, причина за принуждение и войни, са същинско предизвикателство и за девойките от всички възрасти, и за вложители. Скъпоценните камъни, споделят специалистите, са най-лесно портативният физически актив, самостоятелен от обменни курсове и тържища. Днес обаче диамантената промишленост през днешния ден претърпява сложни дни. А септември сложи началото на тестванията.

Фокус върху тематиката „ Диамантите са безконечни. Дали с омайването на вложителите е по този начин “ сложи ректорът на Бургаския свободен университет проф. доктор Милен Балтов. В авторската графа „ Икономистът приказва “ по Дарик Югоизток той показа пред слушателите динамичността в пазара на диаманти след дълги години относителна непоклатимост.

“Изследванията потвърждават, че на границата на нашия век до 2012 година, инвестицията в диаманти е извънредно постоянна. И доходността им, въпреки и с малко, надскача приходите от акции и недвижими парцели. Става въпрос една постоянна възвращаемост от 8 % годишно “, сподели проф. Балтов. Тойпосочи аргументите за напрежението в диамантения бранш. Международната корпорация De Beers – международен водач в добива и търговията сдиаманти освобождава цените, а всеобщият класвече са с 40 % по-ниски стойности от нормалните равнища на пазара.

За разкрепостяването на цените има един значим фактор- навлизането на нов мощен състезател в бизнеса, който добавя известната максима: Диамантите са безконечни. Но безконечен монопол няма. А наред с това – появяването на така наречен лабораторни диаманти.

„ През 2018 година, De Beers вземат решение да разводнят пазара и да принизят този тип диаманти, като съзнателно пускат лични производства на ниски цени. Неочаквано, производителите на лабораторните диаманти съумяват да се приспособят. И тук, мистериозен е метода на мощна компания в Ню Йорк, която с „ партизански маркетинг “ афишира диаманти на промоция - при покупка на пръстен за 10000 $, получаваш още един безвъзмезден - основан в лаборатория, саркастично наименуван от тях „ Пръстен за пътешестване “, описа проф. Балтов.

И посъветва вложителите оттук-нататък да не помнят за сигурните облаги.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР