В управляващата коалиция ще продължат драмите. Това коментира за БНР

...
В управляващата коалиция ще продължат драмите. Това коментира за БНР
Коментари Харесай

Анализатор: В Коалицията драмите ще продължат

В ръководещата коалиция ще продължат драмите.

Това разяснява за БНР политическият анализатор Георги Харизанов.

„ Те се дължат на това, че върху нея се преекспонират драмите от дребния съдружен сътрудник. Темата с оставките не е до дъно затворена, защото предстоят още доста диалози, динамична седмица и гласоподаване в Народното събрание “, обясти социологът.

По думите му за оставката на министър Николай Нанков евентуално нещата не са решени до дъно.

„ От друга страна съм прелестно сюрпризиран от кандидатурите, които господин Борисов разгласи за Министерство на вътрешните работи и Министерство на превоза. Г-жа Аврамова не я познавам добре. Мисля, че за там чисто политически би трябвало човек, който има по-сериозно експертно и политическо наличие. Това, че се предлага незнаен претендент, в политическия смисъл, за толкоз знаково министерство, е знак, че може би нещата не са до дъно решени към момента във връзка с министър Нанков. Предстои да забележим. Заседанието на Министерския съвет в сряда и изказванията към него ще дадат „ финален звук за ария “ преди гласуването в Народно събрание “, обянсни той.

Според Харизанов напрежението в „ Обединени патриоти “ е в подтекста на наближаващите европейски избори.

„ От 2-3 месеца интензивността на Сидеров още веднъж избуя и то в добре познатия жанр – спорове, персонални нападки, остро говорене. Това въобще не е инцидентно. Тези неща ще ескалират с наближаването на европейските избори, до момента в който не стане ясно под каква форма ще се явят на тях обособените партии от обединението „ Обединени патриоти “. Тук приказваме за директна конкуренция сред Вътрешна македонска революционна организация в лицето на Ангел Джамбазки и „ Атака “ в лицето на Волен Сидеров за това кой да оглави вероятно обща листа. Може би от невъзможността да се реализира такова единодушие ще се роди и друго решение и „ Обединени патриоти “ няма да се явят дружно на евроизборите, “посочи още Харизанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР