В Унгария отново бе въведено извънредно положение заради влошаването на

...
В Унгария отново бе въведено извънредно положение заради влошаването на
Коментари Харесай

Унгария въведе вечерен час и върна извънредното положение |

В Унгария още веднъж бе въведено изключително състояние поради утежняването на обстановката с новия ковид. През нощта в страната ще бъде в действие полицейски час, заяви министър председателят Виктор Орбан, представен от Франс прес.

Той изясни във видеозапис във Facebook, че задачата на ограниченията е да не бъдат претъпкани лечебните заведения, на фона на увеличението на броя на инфектираните. Извънредното състояние, което разрешава на държавното управление да ръководи с укази, влезе в действие в среднощ, посочи Орбан.
Унгарският министър председател акцентира, че новите ограничения са нужни, с цел да могат лечебните заведения да продължат да действат.

" Трябва да оставим настрани политическите диспути ", прикани Орбан на фона на рецензиите против него, че употребява епидемията, с цел да затегне своята хватка върху властта.

Унгарският министър председател добави, че ще изиска от Народното събрание да утвърди въвеждането на изключително състояние за интервал от 90 дни и полицейски час от среднощ до 5 ч. сутринта.

Унгария заяви през вчерашния ден за рекордните 84 умряли от Ковид-19 през последното денонощие. Общият брой на смъртните случаи в страната от причиняваното от новия ковид заболяване доближи 1973. По данни на Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите Унгария е на трето място на континента по брой умряли на 1 милион поданици след Чехия и Белгия, отбелязва Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР