В УМБАЛ Бургас вече пристигна фотоволтаичната система, която ще произвежда

...
В УМБАЛ Бургас вече пристигна фотоволтаичната система, която ще произвежда
Коментари Харесай

Монтират фотоволтаичната система, която ще намали сметките за ток на УМБАЛ Бургас

В УМБАЛ Бургас към този момент дойде фотоволтаичната система, която ще създава ток за личните потребности на болничното заведение. Очаква се след стартирането й в употреба сметките за ток да намалеят сензитивно. Фотоволтаиците се инсталират на всички покриви на постройката и всички нейни корпуси. Вече е напълно приключен монтажът върху единия от покривите, до дни следва и тестването на системата, която ще бъде на няколко кръга. Приключи и промяната на осветителните тела в общите елементи с LED панели с невисок разход на сила.

Изграждането на фотоволтаична система, която да създава ток за личните потребности на болничното заведение, е част от втория стадий на плана за енергийна успеваемост. Проектът се извършва поетапно в последните три години, а средствата са обезпечени от държавния бюджет.

Сметките за ток на УМБАЛ Бургас през зимните месеци са съвсем три пъти по-високи, в сравнение с са били през същия интервал на миналата година. След стартирането в ход на новите фотоволтаични системи се чака те да бъдат задоволителни, с цел да зареждат болничното заведение с нужните количества ток, тъй като отличното разположение на постройката обезпечава съвсем непрекъснато слънчево греене денем. По предварителни планове покупка на електрическа енергия от външни снабдители ще се прави единствено в моменти на пиково ползване.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР