В училище се върнаха най-малките, присъствени за следващите две седмици

...
В училище се върнаха най-малките, присъствени за следващите две седмици
Коментари Харесай

В Габровска област най-малките ученици се върнаха в час

В учебно заведение се върнаха най-малките, присъствени за идващите две седмици ще са занятията и за учениците от 7-и, 8-и и 10-и клас. Едва 5% са отсъстващите от часовете през днешния ден в Габровска област.

От през днешния ден в клас са 4900 възпитаници от Габровска област и отсъстващите са по-малко от елементарното, посочи началникът на Регионалното ръководство на образованието Георги Маринов.

Настроенията измежду гимназистите са разнообразни. Едни споделят, че им е по-добре да учат от у дома. За други връщането в клас измежду другари е същинска наслада:

" Щастливи сме ".

" Всичко е наред. Така е по-добре. Прекият контакт с преподавател, както и със съучениците, е доста по-добър ".

Към ротацията на учениците мнозина родители и учители са скептични. Родители споделят, че децата им в гимназиална степен са комплицирани и губят мотивация.

" Не искаше да се връща. Реално не учат. Правят по 5-6 теста дневно и децата са демотивирани и като знаят, че след две седмици отново ще ги приберат и изгубиха интерес ".

Според Елвира Христова - шеф на Националната Априловска гимназия, ще е нужно време, до момента в който децата се завърнат към учебния темп:

" И сътрудниците го споделят това, че децата някак си привикнаха към оставането у дома и в този момент те не реагират по този начин, както се случваше - с неспокойствие да чакат да влязат в учебно заведение, да си видят приятелите, да поддържат връзка ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР