В Тунис демонстрации бележат седмата годишнина от падането на управлението

...
В Тунис демонстрации бележат седмата годишнина от падането на управлението
Коментари Харесай

Протести в Тунис бележат седмата годишнина от управлението на Бен Али

В Тунис демонстрации бележат седмата годишнина от рухването на ръководството на Бен Али. Стотици стачкуваха в столицата. Демонстрациите започнаха преди няколко дни и бяха предизвикани от повишението на налозите и цените.

В Тунис демонстрации бележат седмата годишнина от рухването на ръководството на Бен Али. Стотици стачкуваха в столицата. Демонстрациите започнаха преди няколко дни и бяха предизвикани от от повишението на налозите и цените.

Камъни хвърчаха против служителите на реда в Тунис. Силите на реда дадоха отговор със сълзотворен газ. Така изглеждаше тунизийската столица в навечерието на годишнината.
Не съм тук, с цел да чествам, а с цел да стачкувам. Няма защо да чествам.  © Българска телеграфна агенция
От 1 януари цените и налозите се подвигнаха. Целта на държавното управление е да понижи бюджетния недостиг и да извърши съглашение с интернационалните кредитори на страната.
Протестираме, с цел да кажем " Не " на обедняването на народа, на унищожаването му от ръководещото болшинство, което пази само корумпираните.
На 15 януари 2011 с Жасминовата гражданска война беше комплициран завършек на 23-годишното ръководство на Бен Али.

След Арабската пролет Тунис беше ръководен от девет държавни управления, само че никое не съумя да стабилизира страната и да реши икономическите ѝ проблеми. Безработицата се усили, а корупцията се задълбочи. Икономическата рецесия се разрасна след смъртоносните офанзиви през 2015 година, които съвсем унищожиха туризма на Тунис.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР