В цялостното поведение на Слави Трифонов след изборите се сблъскват

...
В цялостното поведение на Слави Трифонов след изборите се сблъскват
Коментари Харесай

Доц. Смилов: ИТН предлага формат, несъстоятелен в парламентарна демокрация

" В цялостното държание на Слави Трифонов след изборите се сблъскват две трендове - от една страна желае да е ръководещ в парламентарна народна власт, въпреки това се държи като човек, който желае да преобърне системата. Не мога да преценява дали това е съществено държание на човек, който в действителност желае да ръководи, или е по-скоро провокация, която цели различен резултат като прекосяване към последващи избори, да вземем за пример ". Това сподели пред БНР политологът доцент Даниел Смилов. 

Според него политическият формат, който Слави Трифонов предлага, е изцяло неплатежоспособен в една парламентарна народна власт

" За да имате ръководство на малцинството, са нужни две неща - някаква изяснена парламентарна поддръжка и някаква ясна стратегия, към която партиите могат да се обединят ... За мен казусът е не етическата страна, а по-скоро политическата, конституционната неплатежоспособност на това, което предлага ". 

В предаването " Нещо повече " доцент Смилов добави: 

" В Национална движение „Симеон Втори" имаше хора със съществени качества, само че не това е ключът към сегашната обстановка. Интересният въпрос е за какво Слави Трифонов протяга ръка тъкмо към този предходен опит . Едната догадка е, че в България има стеснен набор от фрагменти. Факт е, че ръководството на Национална движение „Симеон Втори" беше формат - съдружно ръководство с Движение за права и свободи, което се разви след това в тройна коалиция. Вероятно това поражда подозрения у мнозина, че скритата цел е възобновление на този модел ". 

Интервюто с доцент Даниел Смилов можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР