В цялата страна продължава акция Зима, напомниха от Пътна полиция.

...
В цялата страна продължава акция Зима, напомниха от Пътна полиция.
Коментари Харесай

КАТ към пешеходците: По тъмно носете светли дрехи

В цялата страна продължава акция " Зима ", подсетиха от " Пътна полиция ". Проверките започнаха при започване на ноември с фокус върху товарните коли, а сега тече вторият стадий, през като н а прицел са пешеходците.

 
" В момента е в ход втората акция - пешеходци, пасажери и водачи за приемливост на пътя, която продължава до 20-и ноември и е ориентирана към пешеходците и държанието на водачите по отношение на пешеходците. Обръщаме внимание на пешеходците да съблюдават разпоредбите за безвредно секване и да употребяват особено обозначените за това места. Препоръчваме също по този начин в тъмната част на денонощието да се заобикаля секване на неосветени или едва осветени сектори на пътя, като е желателно да носят светли облекла или облекла със светлоотразителни детайли, с цел да бъдат забелязвани от водачите на пътни транспортни средства ", изясни пред БНР контрольор Севдалина Атанасова от " Пътна полиция ".

Третата част на акция " Зима " е за готовността на МПС-тата за сняг и лед.  От 15-и ноември колите наложително би трябвало да бъдат оборудвани с гуми, подобаващи за зимни условия. Водачите са задължени да карат с тях до края на февруари, заяви БНР.
 
Според последните законодателни промени след 15 ноември колите у нас би трябвало да са с гуми със зимни характерности или с такива с минимална дълбочина на грайфера 4 милиметра, напомня националното радио. Глобата за нарушителите е 50 лв.. Освен това им се лишават и 6 контролни точки.
 
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР