В цяла Украйна беше обявена въздушна тревога поради излитане на

...
В цяла Украйна беше обявена въздушна тревога поради излитане на
Коментари Харесай

Въздушна тревога: Ракетни удари в Харков, Крим се готви за война

В цяла Украйна беше оповестена въздушна паника заради политане на противников самолети в Беларус. Това се потвърждава от картата на въздушните паники и данните на групата за наблюдаване " Беларуски гаюн ". Така е записано политане на А-50 в Мачулищи и военен аероплан в Барановичи.

" Мачулищи. Излитане на АУАКС Ил-76 А-50У " Сергей Атаянц " с номер RF-93966. 10:53 Барановичи. Излитане на изтребителя ", се споделя в отчета.

По-късно МиГ-31К на съветските Върховен касационен съд с номер RF-92215 излетя от Мачулищи. МиГ-31К може да носи ракети " Кинжал ". Украинската противовъздушна защита не може да прихване тези ракети, по тази причина при всяко политане в цяла Украйна се афишира въздушна паника, оповестява " Униан ".

Както военните специалисти, по този начин и Въоръжените сили на Украйна са уверени, че Русия възнамерява да удари Украйна в навечерието на празниците или по време на тях. Така ръководителят на Съвместния координационен пресцентър на Силите за защита на Южна Украйна Наталия Гуменюк уточни признаци, показващи желанията на руснаците да подхващат масирана офанзива против Украйна тъкмо по празниците.

Секретарят на Съвета за национална сигурност и защита Алексей Данилов сподели, че войната няма празници, тъй че има опция за обстрел на мирни градове в новогодишната нощ. Трябва да сте подготвени за всичко, макар че към този момент няма информация за подготовка за бомбардировка в съответни дни.

Ръководителят на съветската харковската регионална държавна администрация Олег Синегубов сподели, че ударът е паднал върху квартал " Слобода " в Харков. Не е известно кои цели са изумени.

Експлозии гърмяха и в окупирания от въоръжените сили на Украйна Краматорск, в редица райони на Украйна (Днепропетровск, Полтава и Кировоград) заработиха сирени за въздушна паника.

След изтеглянето на съветската войска от десния бряг на Херсонска област, съветските сили са съществено обезпокоени за ориста на анексирания Крим. Полуостровът, съдейки по фотосите, оповестени от публицисти, се приготвя за военни дейности.

Според радио " Свобода  " в Крим е почнало построяването на инженерни укрепления - построява се отбранителна линия от окопи, траншеи, противотанкови пирамиди и минни полета. 

Някои поданици на село Черноморское, които се тормозят от изкопаните окопи, се успокояват, че става дума за пробутване на тръбопровод. Запознати обаче настояват: съдейки по фотосите, черноморските изкопи имат присъща зигзагообразна форма. Така нормално наподобяват рововете, основани за отбрана на регион.

Местните съветски управляващи в действителност потвърдиха, че окопите на брега се копаят от военните и го нарекоха " сложни на практика учения от мащаба на военна част за обезпечаване сигурността на военната работа в ежедневната активност на войските ".

Журналистите означават, че е допустимо нуждата от копаене на окопи на плажа да е обвързвана с местоположението наоколо до военни уреди. Тази версия се удостоверява и от военни специалисти: съгласно тях Русия съхранява в Черно море муниции за зенитно-ракетни и брегови системи. 

свен това, опасявайки се от " украински десант ", съветските сили построяват брегови бариери на плажа край село Молочное, Саки. Там се видяха и " драконови зъби " - бетонни пирамиди за прекъсване на тежка техника.

Предупредителни табели за миниране на територията се появиха на стеснен мост сред езерата Сол (Терекли) и Конрад, до вилното населено място „ Щастие край морето “. И всичко това, тъй като наоколо има съветски военни уреди. 

Струва си да напомним, че точно в тази част на полуострова има военно летище в село Новофедоровка, където през лятото избухнаха поредност от детонации.

Също по този начин в мрежата " изтече " фотография на окопи на плажа в село Межводное, Черноморски регион.

" Изглежда, че съветската войска се готви за отбранителни интервенции в югозападната част на полуострова. Напоследък жителите на Севастопол неведнъж виждат тралове, носещи бетонни модули за създаване на дълготрайни огневи точки по улиците ", написа радио " Свобода ". 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР