В центъра на София Националният трибагреник бе издигнат с военен

...
В центъра на София Националният трибагреник бе издигнат с военен
Коментари Харесай

Издигнаха националният трибагреник пред Паметника на Незнайния воин в София

В центъра на София Националният трикольор бе повдигнат с боен обред на Паметника на Незнайния войник. На днешния ден Родината ни празнува 146 години от Освобождението на България.

Преди ритуала с панихида и молебен в патриаршеската катедрала „ Св. Александър Невски “ в столицата стартира отбелязването на Трети март. Богослуженията в храма са с благословението на Негово светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит.

Премиерът акад. Николай Денков взе участие в церемонията по издигане на националното знаме на България пред Паметника на Незнайния войник в София, отдавайки респект пред паметта на починалите за свободата на България.

В тържествените прояви в столицата участваха още вицеприемерът и министър на външните работи Мария Габриел, заместник-министърът на защитата Станимир Георгиев и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, кметът на Столична община Васил Терзиев, министърът на културата Кръстю Кръстев, министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов, министърът на енергетиката Румен Радев, Огнян Герджиков, Симеон Сакскобургготски, народни представители, посланици и голям брой жители.

Тържествената инспекция (заря) по случай Националния празник е с начало 18:30 часа на пл. „ Народно заседание “. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР