В центъра на Рим ще бъде забранено движението на дизелови

...
В центъра на Рим ще бъде забранено движението на дизелови
Коментари Харесай

Рим забранява дизеловите автомобили в центъра от 2024 г.

В центъра на Рим ще бъде неразрешено придвижването на дизелови коли от 2024 година, заяви през днешния ден кметът на италианската столица Вирджиния Раджи, представена от ДПА.

Трябва да действаме бързо против климатичните промени, написа Раджи във " Facebook " по отношение на тирада от предходния ден на конференция в Мексико сити. " Съобщих, че от 2024 година потреблението на дизелови коли ще бъде неразрешено в центъра на Рим. Ако желаеме да действаме съществено, би трябвало да имаме куража да вземем строги ограничения ", добави тя.

Раджи, която е от антисистемното Движение " Пет звезди ", взима образец от кмета на Париж Ан Идалго, която по-рано дефинира същата година за прекъсване на използването на дизелови коли.

Природозащитната група " Грийнпийс " лобира за такива ограничения, като съобщи през ноември, че азотният диоксид е отговорен за преждевременната гибел на над 17 000 души единствено в Италия.

Днес Федералният административен съд на Германия постанови, че възбраните за придвижване на дизелови коли по екологични аргументи са законни в немските общини.

До 2015 година над половината нови коли, продавани в Европа, са били дизелови. След това търсенето спадна поради разкритията, че " Фолксваген " (Volkswagen) е инсталирал програмен продукт в дизеловите си коли, който да занижава данните за отделени нездравословни газове при проби./БТА

Всичко, което би трябвало да знаете за: Замърсеният въздух (148)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР