В този парламент Продължаваме промяната ще възстанови работата си от

...
В този парламент Продължаваме промяната ще възстанови работата си от
Коментари Харесай

Кирил Петков: Политиката на сферите на влияние трябва да остане в миналото

В този парламент " Продължаваме промяната " ще възвърне работата си от там, откъдето беше спряна. Този път, като градивна и предвидима съпротива. Ще се водим от два правилото - да оправдаем доверието, като осъществим предизборните си обещания, които са в четири области. Независимо дали ние или някой различен предложи тези политики, ние ще ги подкрепим. Това съобщи от парламентарната естрада съпредседателят на " Продължаваме промяната "  Кирил Петков след откриването на 48-то Народно заседание. 

Той съобщи, че ще работят, с цел да оправдаят доверието на своите гласоподаватели и за решаването на същинските проблеми на хората, като посочи, че ще бъдат продължени стъпките за влизане на България в еврозоната през 2024 година

" Всички ние сме определени с гласовете на жителите и би трябвало да стартираме да градим още веднъж тази България, за която си мечтаем - всяка партия със своите визии и благоприятни условия. Политиката на сферите на въздействие би трябвало да остане в предишното. Заедно с останалия либерален свят призоваваме Русия да приключи противозаконната окупация на Украйна, с цел да се възвърне мирът в Европа ", сподели Петков.

Той изреди целите в работата на парламентарната група на " Продължаваме промяната " в 48-то Народно заседание.

" Нашите обещания са в областта на подкрепяне на конкурентноспоособността на бизнеса, да няма корупция и течове в енергетиката, да има таван на цените на тока и газа. Ще подкрепим прага на регистрация по Данък добавена стойност и да доближи до 160 000 лв. Ще предложим повишение на пенсиите с 20 на 100 и МРЗ да доближи 860 лева Ще подкрепим нова формулировка за енергийна беднотия, учителските заплати да са 125 % от междинната заплата, заплатата на лекарите - 2000 лева и на сестрите 1500 лева Още през днешния ден ще внесем законопроекта за антикорупционна комисия - ще настояваме основния прокурор да бъде разследван от самостоятелен арбитър. Ще продължим стъпките за влизане на България в Еврозоната през 2024 година ", даде образци Петков.

 

Съпредседателят на Политическа партия добави, че опасността от войната не би трябвало да притъпява потребността от правда в България.

" За всички в залата, които се назовават евроатлантици, ще напомня, че няма по какъв начин да си евроатлантик, в случай че не държиш на промяна на правосъдната система и не държиш на унищожаване на корупцията по всичките етажи на властта. Когато се движите по ул. " Граф Игнатиев " и минете по " Дондуков " и забележите ул. " Московска " и се огледате в храм-паметника " Александър Невски ", какъв брой монументи на български царе видяхте? Забелязахте ли монументи в центъра на Борис Първи или Симеон. Време е да спрем с псевдонационализма, който се шири в България, а действително прокарва непознати ползи. Да създадем по този начин, че децата ни да се гордеят с предците ни, които са построили България - сами и без помощта на великите сили ", безапелационен бе Кирил Петков.

По думите му, хората чакат високи работни заплати, работеща правосъдна система, почтени пенсии и качествени пътища. 

" Решаването на тези проблеми е ключ за превъзмогването на демографската рецесия. Кой би напуснал такава преобразена България? Ние знаем, че страната ни може да бъде това кътче в Европа, което дава опция за първокласен живот на всеки жител ", добави Петков.

Той бе безапелационен, че Политическа партия ще е градивен сътрудник.

" Обединение е допустимо единствено с хора, които демонстрират, че са подготвени да платят персоналната цена нашата обща фантазия за България да не остане единствено фантазия. Ние избираме да сме коректив. Време е да сложим точка на безкрайния политически преход. Време е диалогът да се трансформира в подобен за спазени обещания. Ще подлагаме на критика всеки, който реши да сложи своя интерес пред този на България. Ние имаме вяра, че Съединението прави силата. Ние ще сме поредни и няма да предадем доверието на тези половин милион българи, които гласоподаваха да продължим смяната ", заключи Кирил Петков. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР