„В този парламент имахме кандидат за председател на Народното събрание,

...
„В този парламент имахме кандидат за председател на Народното събрание,
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин, БСП: България трябва да бъде правова и социална държава – така както е записано в Конституцията

„ В този парламент имахме претендент за ръководител на Народното събрание, по тази причина се въздържахме от кандидатурата на Ива Митова. Българска социалистическа партия е сериозна партия, не мисля, че би трябвало да ни одобряват за даденост. До края на деня през вчерашния ден нямахме информация кой ще бъде претендентът на “Има подобен народ “, не са търсили поддръжка от нас, и разумното решение на Българска социалистическа партия беше да издигне собствен претендент, в тази ситуация мен, и считам, че постъпихме вярно. Видяхме, че Ива Митова беше определена с гласовете на Движение за права и свободи. Могат да продължи отсега нататък с този метод, само че сигналът, който дадохме през днешния ден и свестен и имам вяра, че оттук насетне ще има малко повече връзка и разговор сред нашите обединения. Въпреки разликите мисля, че има доста повече неща, които са общи сред нас, най-малкото желанието за една дълбока смяна, която се надяваме, че има и в “Има подобен народ “. “ Това съобщи зам.-председателят на Българска социалистическа партия и зам.-председател на Народното събрание Кристиан Вигенин в ефира на БТВ.

В предаването “Лице в лице “ той изясни, че левицата ще показа пред Има Такъв Народ на идните диалози своите съществени тематики от предизборната акция. Те са свързани със обществената политика, с приходите, опазването на здравето, образованието. „ Много дълбоки промени трябват там, само че това, което би трябвало да ни сплотява, е основаването на един доста по-различен модел, от този, който виждахме при ръководството на ГЕРБ “, разясни социалистът.

По думите му става въпрос за това да се върне достолепието на Народното събрание: „ Това е най-важната институция в страната, че държавното управление се регистрира пред Народното събрание, а министър-председателят ще бъде постоянен клиент на тази постройка. Да стане ясно, че не може корупцията да бъде държавна политика и да бъде заложена в законите. “ Той даде за образец 8-те милиарда, които са изхарчени без публични поръчки, тъй като това е било позволено в законите.

Според Кристиан Вигенин правосъдната промяна е обща тематика за всички обединения, които са се оповестили за обединения на смяната. Като основни тематики той добави и свободата на словото като съобщи, че не е обикновено България да продължава да е след някои африкански страни в класациите.

„ България би трябвало да бъде правова страна и да бъде обществена страна – по този начин както е записано в Конституцията. Към момента първото е под въпрос, а второто напълно не е по този начин. Ние държим идващото държавно управление да работи в посока понижаване на обществените разлики, разликата сред небогати и богати, да работи за понижаване на районните разлики, както и по демографския въпрос “, уточни социалистът.

Социалистът изясни, че като трета групировка Българска социалистическа партия не може да желае цялата й стратегия да бъде осъществена. „ Все отново има съществени тематики, по които не бихме направил компромис. Те са свързани с тези обществени и стопански задължения, както и за правораздаването, за което приказваме, няколко основни въпроси за Българска социалистическа партия, които са нашата същина. Ние не можем да подкрепим държавно управление, което споделя, че няма да работи по тези тематики “, безапелационен бе Вигенин.

„ Българските жители имат потребност от по-високи приходи, от уравновесено развиване на районите, от по-високи пенсии, от поддръжка за младите. Това са все неща, които биха обогатили една управническа стратегия и биха ни дали опция ние да подкрепим такова държавно управление, което да даде непоклатимост “, сподели още зам.-председателят на Българска социалистическа партия. Той добави, че в случай че държавното управление води политика, която изцяло опонира на вижданията на левицата, като приватизация на ББР и концесиониране на автомагистрали, Българска социалистическа партия няма по какъв начин да го поддържа.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР