В това Народно събрание виждам единствено желание за възмездие, каза

...
В това Народно събрание виждам единствено желание за възмездие, каза
Коментари Харесай

Мирослав Мурджов: В този парламент виждам единствено желание за възмездие

" В това Народно заседание виждам само предпочитание за отмъщение ", сподели пред БНР Мирослав Мурджов, специалист по изборни системи. Според него няма Народното събрание не демонстрира предпочитание за развиване, а и консултациите при президента удостоверяват това.

Той акцентира, че вотът на хората е бил за развиване, а партиите приказват за смяна:

" Хубаво приказват за смяна, само че смяната я виждат през тясно партийните си ползи да отидем на нови избори. Едните са опиянени от гласовете, които са взели, други - опиянени, че това, което чака ГЕРБ, ще е в тяхна изгода. Забравят най-важната цел, че хората са ги изпратили в Народно събрание, с цел да се схванат и да образуват държавно управление, което да взема решение всички проблеми, за които всички говореха - и тези, които твърдяха, че е потребност смяна, и тези, които твърдяха, че по този начин ни е добре ".

По думите на специалиста желанието за смяна минава през настояването за промени в Изборния кодекс:

" Не споделям, че той не би трябвало да бъде променян, само че в случай че това е най-важното занимание за 45-ото Народно събрание, да свършват това занимание бързо, да отиваме на избори и оттова нататък разсъдъкът и резултатите ще доведат до желанието за развиване, а не до желанието за отмъщение. Политиката е компромис и разговор сред обединенията, в случай че не си приказва, проблемите стават повече ".

Мурджов изясни, че служебното държавно управление е една процедура и е илюзия, че то може да свърши " някаква велика работа ". Според него не може да се каже изрично, че ГЕРБ и Бойко Борисов се плашат от длъжностен кабинет на президента Румен Радев.

Интервюто на Диана Янкулова с Мирослав Мурджов в предаването " Нещо повече " можете да чуете от звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР