В това, което се представя на българското общество през парламентарната

...
В това, което се представя на българското общество през парламентарната
Коментари Харесай

Цветанов: Твърдото мнозинство в НС е коалиция на имунитетите, формират се плаващи мнозинства по интереси

В това, което се показва на българското общество през парламентарната естрада, има някакво задкулисие, тъй като дейностите, които следим, нямат логическо пояснение. Това съобщи в предаването „ Делници “ по Телевизия „ Евроком “ ръководителят на Цветан Цветанов  Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, представен от пресцентъра на партията.

Той разказа обстановката в Народното събрание по този начин: „ Гласуваме държавно управление без управническа стратегия, формираме парламентарно болшинство, което ще поддържа ръководството, без обаче законодателен пакет с елементи и текстове. В момента имаме едни политически послания, водят се някакви диалози, било то и за конституционната промяна. Казват, че ще се реализира конституционно болшинство, което значи, че ще имаме две трети от депутатите, които ще поддържат тези конституционни промени, само че никой не е показал текстове “.

Цветанов е безапелационен, че е трябвало да се показа управническа стратегия и законодателен пакет преди още да се водят, каквито и да било диалози, с който и да е било политически индивид в българския парламент: „ Защото това щеше да бъде почтено отношение към гласоподавателите и да се покаже, че няма нищо прикрито “.

В момента в Народното събрание има няколко плаващи болшинства, уточни Цветанов.

Той напомни по какъв начин държавното управление бе определено с гласовете на първите две сили, плюс два гласа на и разяснява: „ Забележете, гласоподаваха единствено с двама техни представители, останалите просто не гласоподаваха, с което смъкнаха автоматизирано кворума, с цел да се избегне възможната неточност. Ако имаше хора от ПП-ДБ или ГЕРБ, които да гласоподават по съвест, може би щеше да има проблеми. Затова трябваше да се смъкна кворумът. Когато обаче се гласуваше за представител на с направената смяна в комисията по конституционна промяна, видяхте отново какво стана – „ “ не гласоподаваха, гласоподаваха някои от „ Промяната “ и “Демократична България ”, а техните водачи гласоподаваха „ въздържал се “ и по този начин в действителност Делян Пеевски влезе в комисията “.

Според Цветан Цветанов  Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа наред с тези плаващи болшинства в Народно събрание има и едно твърдо открито болшинство – обединението на имунитетите.

„ Защото никой няма интерес да си даде имунитета, а това да става през така наречен комисия, която в общи линии да отсрочи във времето - да се чака какъв ще бъде резултатът с основния прокурор и дали фактически тези каузи ще могат да бъдат заметени под килима “, сподели Цветанов. Според него надали, по време на предизборна акция, някой от претендентите би споделил, че ще си брани имунитета с комисия.

„ Затова, в случай че няма от какво да се притесняваш, по-добре да бъдеш открит “.

На въпрос за какво водачът на ГЕРБ се „ дърпа “ за свалянето на имунитета му по „ Барселонагейт “, Цветанов сподели: „ Това не е методът, по който можеш да обясниш на своите гласоподаватели, че ти си почтен. Защото хората стартират да си задават въпроси, които не са доста приятни. И представете си, че във всичко това има някаква истина и от самото начало е отричано - какво значи това към всички тези стойностни гласоподаватели на ГЕРБ, които са дали своят вот, само че под някаква форма са били манипулирани и са били излъгани? “.

Цветанов прикани симпатизантите да преценяват каква е политическата връзка сега в българския парламент, какви са плаващите болшинства, които се образуват и дали фактически това дава отговор на упованията им, както и на уговорките на страната по новите законодателни пакети и с бюджет, който да има 3% недостиг. Силният човек в този кабинет е Асен Василев, а с утвърждението на Борисов, зам.-министрите се разискват единствено в структурите на Политическа партия и Демократична България, ГЕРБ не взе участие в кадровото систематизиране, което ще сътвори дискомфорт и търкания в парламентарната им група, уверен е Цветанов.

Бившият вътрешен министър назова забавно решението на шестимата членове на Висш съдебен съвет да отдръпват предлагането за отстраняването от служба на основния прокурор Иван Гешев, на което бяха вносители. „ Когато основният прокурор стартира да работи дейно, виждаме, че това в действителност не удовлетворява някои политически сили в българския парламент, може би ненапълно и тези членове на Висш съдебен съвет “. Има доста политически привкус в това, което се случва в прокуратурата, безапелационен бе Цветанов, като обаче акцентира: „ Не ме разбирайте неверно, не пазя Гешев, той имаше доста време, в което може да осъществя всички тези си планове, които виждаме в последните 10-15 дни “.

Цветанов изрази и позиция, че има неравнопоставеност сред законодателната власт и локалната, представителите на която нямат функционален имунитет като депутатите. От срещите си в страната той показа и усещания, че симпатизанти на ГЕРБ приказват с болежка за протичащото се.

„ Мисля, че ще има изненади за обществото, когато стойностни хора от ГЕРБ бъдат издигнати или поддържат други обединения. В момента никой в ГЕРБ не пази тези, които фактически са съдействали за този резултат и тези народни представители “. Лидерът на изясни, че партията към този момент е подготвена с към 10 кметски кандидатури, а след регистрация за присъединяване в изборите, партията ще даде опция на структурите си по места да търсят обединяване, с цел да се работи по задачите и дилемите за разцвет, повече благоприятни условия, инфраструктурно развиване и поддръжка за обезлюдяващите се региони.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР