В това да отглеждате дворна котка няма нищо лошо и

...
В това да отглеждате дворна котка няма нищо лошо и
Коментари Харесай

Грижи за здравето на дворната котка

В това да отглеждате дворна котка няма нищо неприятно и даже в противен случай, тъй като котките са свободолюбиви натури. Тъй като ще приказваме за грижите точно за тези нощни създания, е добре да имате едно мислено, когато решите да отглеждате котка или котарак на двора си, тъй като на открито постоянно може да дебне нещо.

Независимо дали е домашна или дворна котка - грижете се за нейните котешки имунизации и реваксинации. Котките, които са пуснати да живеят на независимост, са по-склонни към болести, в сравнение с тези, които не напущат дома си. Ако желаете дворната ви котка да се радва на положително здраве и дългоденствие, то не пропускайте предложените от ветеринаря ви имунизации и реваксинации на котка! От това значително зависи и личното ви здраве, въпреки всичко.

Редовно нанасяйте върху козината на дворната котка препарати против външни паразити при котките. Сигурно знаете, че сходно на кучешките каишки против кърлежи, бълхи и други натрапници, можете да се снабдите с сходна и за обичаната си котка, на която сте ѝ дарили повече пространство и независимост и отглеждате в двора си. Ще е ваше предимство, в случай че я научите да носи сходна каишка, само че не забравяйте, че котките се катерят по дърветата и е изцяло допустимо несъзнателно да закачат съответната каишка на някой клон. Резултатът може да е съдбовен...

Освен това тези каишки са надалеч от това да обезпечат на вашия домакински любим цялостна отбрана от външни паразити.

Редовно използвайте котешка козметика, която би предпазила котешката кожа освен от кърлежи и бълхи, само че и от всевъзможни други твари. Ясно е, че упоменатите твари носят доста болести, както е и потвърдено, че котката, без никаква предумисъл, може да придвижи тези гадинки и по вашата кожа.

Едни от най-хубавите артикули, които се оферират във ветеринарната мрежа, са тези, чиято съществена съставна част е фипронил. Веднага ще ви споделим и една загадка - фипронилът е евентуално най-ефективното средство и при битката с хлебарки!

Не забравяйте да давате на дворната котка и препарати против вътрешни паразити! При домашните котки рискът от вътрешни паразити се свежда да най-малко, стига да не се разхождате в жилището си с обувки или пък да не оферирате сурова храна на мъркащия си любим. За дворните котки рискът от вътрешни паразити обаче е голям и не трябва да бъде подценяван. Ако е належащо, си направете календар, с цел да можете да давате съответните лекарства на котката си в точния момент. Това не всеки път е лесна работа, само че имаме вяра, че ще се справите!

Това бяха наложителни грижи за дворната котка. Важно е да ги следвате, с цел да се радвате по-дълго на пухчето си.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР