В терористичния акт в Нова Зеландия, при който бе открита

...
В терористичния акт в Нова Зеландия, при който бе открита
Коментари Харесай

Извергът, избил 40 мюсюлмани в Нова Зеландия, отмъщавал за османските кланета и боевете при Шипка

В терористичния акт в Нова Зеландия, при който бе открита пукотевица против две джамии и по последни данни има 40 починали, се появи и българска връзка.

Мъжът, който пое отговорност за нападението, е оставил манифест от 73 страници, в който изяснява какви са аргументите за дейностите му.

Човекът, който в Туитър се показва като Брентън Тарант от Австралия, декларира, че отмъщавал на мюсюлманите за редица атентати по света и исторически събития с вековна отминалост - като кланетата на християни в Европа при османското настъпление.

Сред посочените от него зверства на мюсюлманите са посочени и боевете при връх Шипка през 1877 година

Нападенията са станали в град Крайстчърч в петъчния ден за молитва. Новозеландските управляващи потвърдиха за 40 починали и 20 тежко ранени при стрелбата.

„ Това може да бъде разказано единствено като терористично нахлуване, добре планувано ", разгласи министър-председателят на Нова Зеландия Джасинда Ардърн. Тя добави, че две взривни устройства, свързани със обвинени транспортни средства, към този момент са открити и обезвредени.

По информация на българското посолство в Канбера към 9:30 ч. българско време няма данни за починали български жители при стрелбата против двете джамии в Нова Зеландия. Мисията ни е в непрекъснат контакт с новозеландските управляващи, които правят инспекция на самоличността на причинителите и потърпевшите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР