В Тел Авиви околноститепрозвучаха предупредителни сиренина фона на изявлението на

...
В Тел Авиви околноститепрозвучаха предупредителни сиренина фона на изявлението на
Коментари Харесай

„Хамас“ изстреля ракети дълбоко в територията на Израел, активираха се сирени в Тел Авив

В Тел Авиви околноститепрозвучаха предупредителни сиренина фона на изказването на палестинската формация " Хамас ", в което се споделя, чеизстрелва ракети надълбоко навътре в Израел, съобщи Дарик с позоваване на Ройтерс. Терористичната формация твърди, че ракетната офанзива е отговор на " възходящия брой цивилни жертви " в линията Газа. В реалност няма данни за жертвите от самостоятелни източници, а неведнъж беше доказано, че " Хамас " манипулира данните и си служи с дезинформация.

Междувременно медици оповестиха, чедве дами в Тел Авивса потърпевши отшрапнели.Изстрелването на ракети от страна на " Хамас " става на фона на относителното мъртвило във въздушния обстрел, защото израелските сили натъртват на сухопътната си атака в линията Газа през петата седмица на войната.

Израелските войска заяви, че от 7 октомври насам към територията на Израел са изстреляниоколо 9500 ракети,снаряди и безпилотни летателни апарати от линията Газа и други фронтове, като 2000 от тях са били свалени от системите за противовъздушна защита, проектирани да пренебрегват снарядите, които се приземяват в открити региони и не провокират вреди.

Около 12 % от изстреляните от линията Газа ракети, които сапредимно локално произвеждане, са паднали в границите на палестинския анклав, обявиха военните. " С навлизането на (израелските) сили по суша се наблюдавазначителен спад в броя на изстрелванията ", обявиха израелските военни.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР