В тази своеобразна класация ще Ви запознаем с пет от

...
В тази своеобразна класация ще Ви запознаем с пет от
Коментари Харесай

Пет от най-полезните храни за децата ни

В тази самобитна ранглиста ще Ви срещнем с пет от най- потребните храни, които наложително би трябвало да участват в менюто на всяко дете.

На първо място в нашия лист е авокадото. То съдържа витамин Е, олеинова киселина, фолиева киселина, лутеин, мононенаситени мазнини и глутатион, които пазят тялото от рак, мозъчни, очни заболявания и сърдечно-съдови болести. Ненаситените мазнини в него намаляват равнището на холестерола. Авкадото спрямо останалите плодове има най-високо наличие на протеини, които са значими за растежа на малчуганите.

На второ място се подрежда лимонът. Поради неговия усет той не е доста желан от децата, само че е богат на витамин C и е най-хубавият антиоксидант. Предпазва организма от заболявания и е сполучлив при битката с грип и вирусни инфекции. В състава му няма мазнини и въглехидрати, калориите са доста малко.

Сладките картофи са източник на калий, витамин C, фибри и бетакаротин. Те са антиоксидант, който оказва помощ за попречване на голям брой леки и тежки болести.

 Пет от най-полезните храни за децата ни

Разбира се не би трябвало да се прекалява с използването им, тъй като съгласно проучване, извършено в Съединени американски щати, използването на картофи повече от три пъти в седмицата покачва риска от високо кръвно налягане. То от своя страна може да докара до сърдечно-съдови проблеми.

Последни в класацията ни, само че не по значимост, са рибата и морковите.

Рибата е източник на протеини и мазнини, значими за развиването на очите, мозъка и за подсилване на имунната система на децата от най-ранна възраст.

Морковите, сходно на сладките картофи, съдържат бетакаротин – антиоксидант който оказва помощ в битката с голям брой болести, измежду които даже ракови и също по този начин подкрепя зрението и въздейства върху растежа на децата. Именно на бетакаротина се дължи оранжевия цвят на моркова.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР