В тази статия ще ви представим изключително полезните свойства на

...
В тази статия ще ви представим изключително полезните свойства на
Коментари Харесай

Сокът, който прочиства, премахва токсините и на дава силна енергия

В тази публикация ще ви представим извънредно потребните свойства на цвеклото и какъв брой удобно влияе то върху организма ни.

На първо място дано ви срещнем с това какво съдържа в себе си самият зарзават. Съдържанието му се състои от богата комбинация сред протеини, фибри, нитрати, невисок % на мазнини и калории, витамини от група C и B,  магнезий, калий, желязо, фосфор, висок % на манган и фолиева киселина. Този зарзават има доста % на захари. Сами може да видите какъв брой доста изгоди могат да се извлекат от дневния банкет на цвеклото. Освен лечебните си свойства, то може да бъде употребявано и като оцветител при някои типове храни.

Сега в резюме ще ви разбираем какви на какви изгоди можете да се радвате след приема на сок от алено цвекло. Ако въпреки всичко усетът му не ви подхожда, постоянно може да го смесите с спомагателен сок от морков, портокал или нещо друго по ваш избор. Така, като се изключи че ще е по прелестно за вкусовите ви рецептори, ще обогатите и дневната си доза витамини. Сокът от цвекло може да е потребен в няколко области: сърдечно-съдова система, физическо здраве, храносмилателна система, възпаления, когнитивни функционалности, превъзходен при диети, ракови заболявания, усъвършенства зрението, усъвършенства типа на кожата и други. Говорейки за сърдечно-съдова система, цвеклото е способно да възстановява кръвното налягане. Що се отнася до физическото здраве, в случай че сте спортисти, може да приемате сок от цвекло към 2 часа преди подготовка, защото това ще ви зареди с сила. Зеленчукът носи своите изгоди и при храносмилането: в случай че страдате от запек или проблеми с черния дроб, хубаво е да приемате сварено цвекло. Сокът от цвекло работи и противовъзпалително, защото съдържа пигменти с беталаини, което доста ще понижи неприятните чувства. Чудесен е за режими и диети, тъй като разполага с ниско наличие на калории и мазнини, само че поради фибрите в състава му ще се чувствате заситени, без да е нужно да приемате доста храна. И на последно място, само че не последно по значение, сокът от цвекло ще усъвършенства типа на кожата ви поради съществуването на витамин C и B в състава си. Това допуска бледата кожа да получи червенина и раните да зарастват по – бързо. Ако желаете сияйна, гладна, еластична и мека кожа, наложително прибавете цвеклото в ежедневното си меню!

Съхранявайте зеленчука в ледник, в случай че желаете да го запазите за по – дълго време. При стайна температура ще издържи не повече от една седмица. Наблюдавайте положението му от време на време и в случай че забележите развалени сектори, премахнете ги, с цел да не обиден здравите площи. А в този момент тичайте до магазина!

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР