В тази статия ще разгледаме отношенията на котките порода Мейн

...
В тази статия ще разгледаме отношенията на котките порода Мейн
Коментари Харесай

С кои животни се разбират котките мейн куун?

В тази публикация ще разгледаме връзките на котките порода Мейн куун с други представители на животинското царство. С кои животни се схващат котките мейн куун?

Мейн куун котките са известни със своята огромна и мощна конструкция, както и с приятелското си държание и обществени привички. Въпреки че всяка котка е самостоятелна и има своя лична персоналност, мейн кууните нормално се смятат за отзивчиви и общителни към други животни. Въпреки това, не всички животни реагират по еднакъв метод на тях.

Ето някои типове животни, с които мейн кууните постоянно могат да се схващат:

Мейн куун и други котки

Мейн кууните нормално имат положителни обществени умения и могат да се сближат с други котки, изключително в случай че са били социализирани от дребни. Те нормално се оправят добре с други домашни котки, само че е значимо да се направи деликатно запознанство и да се обезпечи задоволително пространство и запаси за всички котки.

Мейн куун и кучета

 Кучетата се схващат с мейн куун

Мейн кууните могат да се сближат и да се схващат с някои кучета. Повечето мейн куун котки са доста уравновесени и не се тормозят от съществуването на кучета в дома. Все отново, взаимоотношението сред котка и куче би трябвало да се следи и управлява, с цел да се подсигурява сигурността и добробитът на всички животни.

Мейн куун и деца

Мейн кууните са нормално търпеливи и положителни с деца. Те могат да бъдат игриви и нежни, като оферират огромно количество обич и внимание. Разбира се, децата с мейн куун би трябвало да бъдат научени по какъв начин да се отнасят към котката с почитание и да не й предизвикват болежка или стрес.

Мейн куун и други типове животни

Въпреки че мейн кууните нормално се схващат добре с други животни, реакцията им може да варира според от самостоятелната котка. Някои мейн куун котки могат да имат по-голяма териториалност и да не се усещат толкоз удобно в наличието на други типове животни.

 Мейн куун

Важно е да помните, че всяка котка е неповторима и може да има самостоятелни желания и граници в отношението си към други животни. За да се подсигурява сполучливото общуване с мейн куун котка и други животни, е значимо да се обезпечи деликатно запознаване, последователно въвеждане и наблюдаване на техните взаимоотношения.

Вижте още:

- Грижи за мейн куун;

- Дресура на мейн куун;

- Хранене на мейн куун;

- Болести при мейн куун;

- Цени и разгласи за мейн куун.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР