В Тайван се намира най-добрата здравна система в света. Това

...
В Тайван се намира най-добрата здравна система в света. Това
Коментари Харесай

Кои са държавите с най-добри здравни системи? Къде се намира България в класацията?

В Тайван се намира най-хубавата здравна система в света . Това демонстрира ранглиста за 2024 година на списанието CEOWORLD Health Care Index . В нея попадат 110 страни въз основа на разнообразни фактори, допринасящи за цялостното здраве. Две други азиатски страни Южна Корея /второ място/ и Израел /десето място/ също попадат в първите 10. Освен това 5 европейски страни доближават до делната десетка – Швеция /5-то място/, Ирландия /6-то място/, Холандия /7-мо място/, Германия /8-мо място/ и Норвегия /9-то място/.

От 110-те изследвани страни, опазването на здравето на Тайван е преди всичко в листата, отбелязвайки 78,72 от 100 в Индекса на опазването на здравето . В противоположния завършек на спектъра, с резултат от 18,6, Ел Салвадор оглавява листата на страните с най-лоши здравни системи за 2024 година България се намира на 41 място , като преди нея е Латвия , а след нея – Русия .

Индексът на опазването на здравето е статистически разбор на цялостното качество на здравната система, в това число здравната инфраструктура ; компетентности на здравните експерти /лекари, медицински сестри и други здравни работници/; цена /USD на глава от населението/; съществуване на качествени медикаменти и подготвеност на държавното управление . Той също по този начин взема под внимание други фактори, в това число околната среда , достъпа до чиста вода , канализацията и готовността на държавното управление да постанова наказания за опасности като приложимост на тютюн и затлъстяване. Класацията преглежда 110 страни по света по 5 разнообразни здравни променливи.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР