В своят проект Град на мъртвите, иракско-канадската фотожурналистка Tamara Abdul

...
В своят проект Град на мъртвите, иракско-канадската фотожурналистка Tamara Abdul
Коментари Харесай

"Град на мъртвите" - снимки на семейства, които живеят насред гробищата на Кайро

В своят план " Град на мъртвите ", иракско-канадската фотожурналистка Tamara Abdul Hadi документира живота на фамилиите, живеещи в гробището на Баб ал-Наср в Кайро. За последните 60 години, генерации са пребиваващите в този мюсюлмански некропол, цели фамилии живеещи измежду своите умряли предшественици. Децата са родени тук и отгледани в руините на гробището. Те посещават учебни заведения наоколо и даже работят в региона. Такива противозаконни селища, като града на мъртвите, датират от 80-те години на предишния век.

Тези особени по своето място сиромашки квартали са формирани от Баб ал-Наср и четири други огромни гробища, където сега се обитава население от зашеметяващите 500 000 души. Обитателите напрактика живеят малко над мъртвите, защото доста от гробниците са структурирани като надземни жилища. Традиционната процедура в Кайро предписва четиридесет дни на печал след погребението на непосредствен човек; за поощряване на близостта с умрелия, този развой постоянно се прави в пространства, издигнати върху подземни гробници.

Днес, градът на мъртвите е приспособен към актуалния живот, гробища, чието предопределение е променено в квартал с къщи. С годините са построени и нови структури от дърво и алуминий. Предвид лимитираните запаси на тези общности, живота в града на мъртвите е сложен, с доста членове на фамилията, живеещи в единични стаи или под навеси, без достъп до течаща вода и електричество.

Чрез обектива Abdul Hadi, обаче, некрополът се обрисува като една витална и устойчива, въпреки и тя противозаконна общественост, оцветена от вяра и мощно възприятие за фамилна история. Този квартал може да е наименуван „ Града на мъртвите ", само че тук той прелива с живота, с мощна жизнеспособност и мощно вкоренени в мемоари от предишното хора.

" Това е гробище на живите ", споделя един от жителите, Mohammed Abdel Lateef.

 1

 2

 3

 4

 5

 6

 7

 8

 9

 10

 11

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР