Световният шампионат World Beard and Moustache Championship (известен за по-кратко

...
Световният шампионат World Beard and Moustache Championship (известен за по-кратко
Коментари Харесай

Най-невероятните бради и мустаци за 2013, отличени от WBMC

Световният шампионат World Beard and Moustache Championship (известен за по-кратко като WBMC) е интернационално събитие, което отличава най-невероятните бради и мустаци.

 01

Неговото начало е противоречиво, а историята му е обгърната в несъгласия. Италианската делегация твърди, че първият шампионат е извършен в северна Италия през 1970, само че събитието е проследено обратно във времето и за негово публично начало се счита проведеното състезание от First Höfener Beard Club в дребното селце в Шварцвалд Enz, покрай град Höfen, Германия, а годината е 1990.

През 1995 година същият клуб е хазаин и на второто международно състезание WBMC в град Pforzheim.

Невероятно е в какъв брой категории и стилове се борят участниците в влиятелната ранглиста: мустаци, частични бради, цели /пълни/ бради и тренд бради. Основните стилове се допълват с под категории като Дали /кръстена на известния художник Salvador Dali/, Верди /къса брада и огромни мустаци като на италиански музикант Giuseppe Verdi/, на Гарибалди /италиански военачалник от 19-ти век с цялостен жанр брада/ и много други.

Тези 20 невероятни брада и мустаци са вдъхновяващи и безусловно фантастични!

 1     2

 3     4

 5     6

 7     8

 9     10

 11     12

 13     14

 15     16

 17     18

 19     20

Независимо дали сте човек брада или не, всеки може да оцени отделеното време и сериозните напъните, които се изискват за оформянето и поддържането на този знак на характерността.

 

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР