В своите обръщения за Рождество Христово лидерите по света говориха

...
В своите обръщения за Рождество Христово лидерите по света говориха
Коментари Харесай

Коледните послания на лидерите по света

В своите обръщения за Рождество Христово водачите по света приказваха за миналите и идни сложни времена и насочиха послания на вяра.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън посочи " куража " и " издръжливостта " на американците при продължаващата към този момент съвсем две години пандемия от ковид.

Той похвали всички американци, които служат на страната си, и означи, че сходствата сред американците са " безкрайни ", а разликите - " скъпоценни ".

 Снимка: БТА/AP

" В този интервал на наслада ние сме въодушевени от безчет американци, които ни припомнят, че нещата, които считаме за свещени, ни сплотяват и преодоляват дистанцията, времето и даже рестриктивните мерки на пандемията: вярата, фамилията и приятелството; любовта към изкуствата, учението и природата; благодарността, служенето и общността; единството и мира ", съобщи Байдън.

Френският президент Еманюел Макрон употребява коледното си обръщение, с цел да поздрави военнослужещите.

 Снимка: АР/БТА

" На нашите бойци, моряци и летци, на вас, които стоите на стража в Рождественската нощ, заети с действия за наша отбрана - искам да ви изпратя това обръщение. Моите мисли и тези на нацията са ориентирани към вас ", сподели той.

Британската кралица Елизабет Втора насочи много персонално обръщение, в което отдаде респект към починалия си брачен партньор принц Филип. Това беше първото й коледно послание след неговата гибел.

 Снимка: БТА/АР

" Рождество Христово може да бъде сложен миг за тези, които са изгубили обичани хора. Тази година аз в особена степен разбирам за какво ", съобщи тя.

Елизабет разказа Филип като собствен " обичан " и сподели, че усеща неговото наличие през празничния интервал.

Австралийският министър-председател Скот Морисън съобщи, че сънародниците му са положили обилни старания да бъдат дружно на Коледа и заслужават да могат да се съберат със своите фамилии, другари и близки хора преди новата година.

 Снимка: БТА/АР

" Тази пандемия продължава да ни нанася удари... само че дружно, постоянно дружно и единствено дружно, ние не преставаме да си пробиваме път напред ", сподели той.

" Рождество Христово е време на вяра, а ние сме хора оптимисти. Не желая по-голям подарък от духа, който демонстрират австралийците - дух на ентусиазъм, издържане, грижовност и огромен кураж ", съобщи Морисън.

Вицепрезидентът на Южна Африка Давид Мабуза , който насочи коледно послание от името на президентството, призна, че тази година е била още един сложен интервал за страната поради пандемията, само че посочи, че животът постепенно се връща към естественото.

Президентът на Гана Нана Акуфо-Адо сподели, че Рождество Христово е време за щедрост, обич, примирение и помиряване.

Папа Франциск прикани за разговор , единение и мир. Той означи, че светът има потребност от разговор, изключително в тези времена на пандемия, когато единството и съпричастието са от значително значение за превъзмогване на нанесените вреди върху публичните връзки.

 Снимка: БТА/АР

Представете си какъв би бил нашият свят, в случай че не беше търпеливият разговор на толкоз доста благородни персони, опитващи се да сплотяват фамилиите и общностите, предотвратявайки и уреждайки спорове, съобщи Франциск в обичайното си коледно обръщение " Урби ет орби " ( " Към града и към света " ).

Честването и споменаването на Рождество Христово стана мотив за полемики тази година. Европейската комисия беше упрекната, че желае да " анулира " Коледа, предлагайки насоки за потребление на израза " празничен сезон " вместо Рождество Христово за да не бъдат наранени хората, които не се дефинират като християни. След избухналото публично отвращение Брюксел отдръпна насоките в този им тип и сподели, че ще ги преработи.

А преди празника Главното мюфтийство на Египет зае позиция по спор за честването на Рождество Христово. Най-важната институция за ислямско право в преобладаващо мюсюлманската страна съобщи, че Коледа може да се чества, защото това е денят на раждането на пророка Исус Христос.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР