В свое изявление, публикувано в Телеграм, Сергей Аксьонов каза, че

...
В свое изявление, публикувано в Телеграм, Сергей Аксьонов каза, че
Коментари Харесай

Русия съобщи за нова украинска атака с ракети С-200 по Кримския мост

В свое изказване, оповестено в " Телеграм ", Сергей Аксьонов сподели, че Кримският мост, който Украйна нападна неведнъж, не е бил развален.

На оповестени в съветските обществени медии фрагменти се вижда, че дългият 19 километра мост наподобява е обгърнат в пушек. Агенция Интерфакс заяви, че трафикът по моста е бил спрян.

В своя обява в " Телеграм " консултант на Аксьонов сподели, че към оборудването е имало димна завеса и придвижването на колите ще бъде възобновено в близко бъдеще, съобщи ТАСС.

Малко по-късно назначеният от Русия губернатор написа в " Телеграм ", че съветските сили са свалили още една ракета над Керченския пролив, заяви организация Интерфакс.

Според съветското министерство на защитата Киев се е опитал да нанесе удар по Кримския мост с ракети С-200, модифицирани в ударен вид, само че няма жертви и вреди. Местните управляващи оповестиха, че придвижването по моста е било възобновено.

Часове по-рано Русия разгласи, че е отблъснала украински офанзиви с 20 дрона по цели в Крим , съобщи ТАСС.

Мишени на нападенията са били разнообразни обекти на анексирания от Русия украински полуостров. Няма потърпевши хора, нито са нанесени материални вреди, заяви министерството на защитата на Руската федерация.

В официалното съобщение се прецизира, че 14 от дроновете са били свалени от съветската противовъздушна защита, а останалите шест са били обезвредени от средства за радиоелектронна битка.

Предишната сходна офанзива на Крим беше осъществена на 30 юли . Тогава съветските въоръжени сили отблъснаха нахлуване с 25 дрона, отбелязва ТАСС.

Агенция Ройтерс прави ангажимента, че изказванията на съветското министерство на защитата не може да бъдат тествани по самостоятелен път.

До момента няма коментар от страна на Украйна. Тя съвсем в никакъв случай не поема обществено отговорност за офанзиви, само че споделя, че унищожаването на военната инфраструктура на Русия е от решаващо значение за украинската контраатака, отбелязва Ройтерс.

След съветската пълномащабна инвазия в Украйна преди близо година и половина последователно започнаха офанзиви и на територията на Русия. Отначало спорадични, те зачестиха през последните месеци.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР