В световен мащаб тече надпревара за намаляването на въглеродните емисии

...
В световен мащаб тече надпревара за намаляването на въглеродните емисии
Коментари Харесай

Помага ли преминаването към електромобили в борбата с климатичните промени?

В международен мащаб тече конкуренция за намаляването на въглеродните излъчвания и забавянето на. Една от главните политики е обвързвана с премахването на колите с мотори с вътрешно горене и пенсионирането на по-старите коли, неотговарящи на новите еко-норми. Основното мерило е ниското количество или неналичието на нездравословни газове. Според политици и деятели, колкото по-бързо изпълним прехода към различни горива, толкоз по-добре за околната среда. Но дали това е по този начин? Ново проучване от Япония разкрива доста по-различна действителност, предава ScienceDaily, представен от.

Използването на коли с бензинов мотор и с невисок разход на гориво за дълъг интервал от време, би понижило излъчванията на въглероден диоксид доста повече от внезапен преход към транспортни средства, задвижвани чрез различни горива. „ Колкото по-често сменяме колата, толкоз повече въглероден диоксид се отделя. Това няма да се промени, в случай че колите са електрически, тъй като щом търсенето на нови коли се усили, ще се усилят и излъчванията от производството им “, декларира Шигеми Кагава, професор в Икономическия факултет на университета Кюшу и началник на проучването.
 Ето какво ще забави навлизането на електрическите автомобили в Европа Ето какво ще забави навлизането на електрическите автомобили в Европа
Големи производители на коли като Volkswagen, Daimler и Stellantis се състезават между тях за обезпечаване на нужните доставки на...

Подмяната на коли е изключително бърза в Япония. Средно, животът на една кола в страната, от производството до завършването u в автоморга е 13 години. „ Въглеродният отпечатък на автомобила не е единствено горивото, което той употребява. За да се създават коли с различно гориво, целящи понижаване на излъчванията от шофиране, са нужни рандеман на запаси, произвеждане на първични материали, автофабрики и мегаконтейнери за превоз. Всички тези точки във веригата създават CO2 “, декларира професор Кагава, допълвайки, че дребният витален цикъл на колите въздейства зле на околната среда.

И защото основният претендент за нов, по-екологичен метод за напредване са електрическите коли, не би трябвало да забравяме, че производството на батериите им не просто е скъпо, само че и включващо голям брой скъпи и редки детайли. Наред с това животът им е от 2 до 11 години. Твърде малко са моделите, успяващи да навършат 10 години, без батерията да утежни фрапантно характерностите си. След това електрическият автомобил би трябвало да се изхвърли или да се предприеме скъпоструваща промяна на батерията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР