В света назрява още едно разделение между хората – на

...
В света назрява още едно разделение между хората – на
Коментари Харесай

В Братислава протестират срещу дискриминирането на неваксинираните

В света назрява още едно разделяне сред хората – на имунизирани и на неимунизирани, а това не вещае нищо положително. Личните хрумвания и вярвания все по-често стартират да се трансформират в мотив за повишаване на разногласията и нагнетяване на напрежението.

Полицията в словашката столица Братислава разпръсна нощес протест против дискриминирането на тези, които са отказали да се имунизират, предава ТАСС, представена от БНР.

Акцията стартира още през вчерашния ден сутринта пред президентския замък. Според словашкото радио в него са взели присъединяване няколкостотин деятели, а част от тях се заканиха, че ще възобновят акцията през днешния ден.

Недоволството беше провокирано от признатия от Народното събрание закон, който постановява, че за посещаване на публични места, в това число магазини, ще е нужен негативен тест за ковид или документ за имунизация.

Протестиращите считат, че без значение от уверенията, че законът подсигурява равни права на хората, отказалите се да се ваксинират са сложени в неравно състояние положение. Държавата възнамерява да заплаща тестванията, с цел да вървят хората на работа, само че в случай че пазарят, те ще би трябвало да ги заплатят сами. Заради това събралите се обявиха, че няма да се тестват и оповестиха обща стачка. Подобни митинги не престават в градове като Лондон, Париж, Ирландия и Сидни в символ на митинг против разпоредбите за публично здраве, прилагани от държавните управления и отхвърлящи нуждата от паспорти с ваксини.

Тепърва следва разликите да се изострят, в случай че не се прояви здрав разсъдък и сходни закони не бъдат отхвърлени, преди да са предизвикали невъзвратими недъзи в съвременния свят.


 Ерик Клептън отхвърля да свири пред " дискриминирана аудитория "
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР