В света на бокса, както и в много други спортове,

...
В света на бокса, както и в много други спортове,
Коментари Харесай

Топ 5 на най-богатите боксьори в света

В света на бокса, както и в доста други спортове, не всички участници в мачовете получават големи суми, с цел да се качат на кръга, само че това не пречи на най-хубавите и известни боксьори да бъдат непристойно богати.

Техните годишни доходи нарастват не поради средствата, които те получават, с цел да се качат на кръга, а поради разнообразни други неща, които те правят отвън кръга.

Нека описът с най-богатите боксьори да послужи като доказателство за това:

5. Витали Кличко

Украинецът Витали Кличко е някогашен международен първенец в тежка категория, а сега извършва длъжността на кмет на украинската столица Киев. По време на своята професионална боксова кариера той се би 47 пъти, губейки единствено два пъти и нокаутирайки 41 от неговите съперници.

Трикратният международен първенец държеше купата на Световния боксов съвет (WBC) в продължение на 1891 дни, което е вторият най-дълъг шампионски интервал в историята (след Лари Холмс, който държи купата в продължение на 2011 дни).

Според списание "The Richest ", Кличко разполага с към 65 милиона $.

4. Мани Пакиао

Мани Пакиао, прочут още като Пак-Мен, се счита за един от най-хубавите боксьори в историята на бокса. Както и неговият украински сътрудник, той също по този начин избра политическа кариера, като сега извършва ролята на сенатор в родината си Филипини.

Докато е деен на кръга, Пакиао става единственият международен първенец в осем разнообразни категории в историята на бокса. Освен с бокс, той също се занимава и с актьорско майсторство и пеене.

Според списание "The Richest ", Пакиао разполага с към 190 милиона $.

3. Оскар Де Ла Оя

Наричан още "Златното момче ", Оскар Де Ла Оя има впечатляваща боксова кариера. Той печели първият си златен олимпийски орден в Барселона през 1992-ра година, а по-късно на професионалната сцена печели международни трофеи в шест разнообразни категории от лека до междинна.

От 45-те си боксови срещи той печели 39 (30 с нокаут).

Според списание "The Richest ", Де Ла Оя разполага с към 200 милиона $, извоювани най-вече от личния му бизнес с промоутърската компания "Golden Boy Promotions ".

2. Джордж Форман

Въпреки че той се отдръпна от света на бокса преди към този момент повече от четири десетилетия, Джордж Форман към момента е един от най-богатите боксьори в историята на спорта.

"Големият Джордж " завоюва две международни трофеи и олимпийско злато по време на своята кариера и може би е най-известен със своята яростна боксова среща с Мохамед Али в Киншаса, Заир през 1974-та година. И

звън кръга, Форман е създател и бизнесмен, който похарчи огромна част от парите, които завоюва посредством бокс, с цел да финансира компанията InventHelp, компания, която стои зад най-големите изложби за изобретения в Съединени американски щати.

Според списание "The Richest ", Форман разполага с към 250 милиона $.

1. Флойд Мейуедър

Със своите към 565 милиона $, Флойд Мейуедър-младши е най-богатият боксьор в света.

Бивш професионален боксьор, понастоящем професионален боксов промоутър, Мейуедър завоюва няколко трофеи в пет разнообразни категории като деен войник, преди да се отдръпна от спорта с съвършен връх от 50 победи (27 с нокаут) и нито едно проваляне.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР