В света 102 хиляди души вече са регистрирани като заразени

...
В света 102 хиляди души вече са регистрирани като заразени
Коментари Харесай

Няма коронавирус в България, съобщи Кризисния щаб

В света 102 хиляди души към този момент са регистрирани като инфектирани от ковид, в България няма позитивни проби. Вчера 99 евентуални пациенти са изследвани за ковид и всички проби са негативни.

Това съобщи на постоянния брифинг пред ВМА ген.-майор Венцислав Мутафчийски, оглавяващ Националния действен щаб, основан по отношение на COVID-19. " От тези 99 проби в Националната референтна лаборатория са изследвани 66, във Военномедицинска академия - 19, в лабораторията във Варна - 14. От Стара Загора през вчерашния ден не са обработвани проби, тъй като не са дошли. Вчера също по този начин бяха освободени трима пациенти ", разкри Мутафчийски.

" Във ВМА чакаме през днешния ден 20 проби, от които 6 са на пациенти, които са пролежали карантинния си интервал и чакаме втора негативна проба, с цел да могат да бъдат освободени. Вчера са освободени трима пациенти. Към днешния ден няма позитивни проби ", сподели още той.

" 3500 са смъртните случаи от болестта. 98 страни в света са наранени към този момент от вируса, а 57 хиляди души са се възстановили от болестта. В района има 45 случая в Гърция, в Румъния са 9, в Северна Македония – 3, Хърватия – 11, Сърбия през вчерашния ден оповестиха първия си случай. В Северна Корея са над 6500 случаите, в Иран са 4700, в Италия - 4600, Германия и Франция вървят към 700 случая. Това са данни от 6.00 часа тази заран ", разкри още Мутафчийски.

" Получаваме голям брой писма от жители, които алармират за неспазване на карантина от наши сънародници, прибрали се от рискови дестинации. Вчера имах две писма от Дупница, едно писмо от Пазарджик. Има и доста екзотични случаи. Получихме информация за водач на ТИР, който спи към този момент 10 дни в кабината на камиона си пред у дома, с цел да не болести околните си. Това ни направи мощно усещане. Получаваме доста позвънявания и имейли. Получаваме известия от организации, които вършат обществени и спортни събития, които са в духа на грипната зараза и заплашващия ни ковид. Отговаряме на запитвания и сигнали непрестанно ", съобщи началникът на щаба и ВМА.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР