В сутрешните часове превалявания и гръмотевични бури се очакват главно

...
В сутрешните часове превалявания и гръмотевични бури се очакват главно
Коментари Харесай

Опасно горещо до четвъртък

В утринните часове валежи и гръмотевични стихии се чакат основно в североизточната половина от страната. След обяд ще доминира слънчево време, само че ще се развива и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър.

Остава рисково горещо с оптимални температури сред 33° и 38°, София - към 33°.

И по Черноморието ще се задържи най-вече слънчево, само че и там се чакат краткотрайни превалявания и гръмотевици. Максималните температури ще са от 28° до 33°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.

В планините, след слънчевото утро, към и след обяд също ще се развива купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали и прегърми. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи - краткотрайно мощен вятър с посока от северозапад.. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 25°, на 2000 метра - към 18°.

Динамично ще бъде времето през новата седмица. През първите дни ще бъде слънчево и към момента рисково горещо. През нощта против четвъртък, с прекосяване на добре изразен леден атмосферен фронт, ще има региони с интензивни превалявания, гръмотевици и градушки. Температурите бързо и сензитивно ще се намалят и оптималните в четвъртък ще са сред 25° и 30°.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР