В студиото на bTV тази сутрин тази гостуваха баща и

...
В студиото на bTV тази сутрин тази гостуваха баща и
Коментари Харесай

Доц. Ангел Кунчев и д-р Тодор Кунчев: Историята на една лекарска фамилия


В студиото на bTV тази заран тази гостуваха татко и наследник – доцент Ангел Кунчев, който беше разгласен за " Лекар на годината " за 2021 година от Българския лекарски съюз, и доктор д-р Тодор Кунчев, който е избран за най-обичания доктор за 2021 година - съгласно допитване до пациенти в платформата " Супердок ".

Те споделиха откровени моменти от своето всекидневие и разкриха, че признанието е един от моторите, които ги държи в специалността макар компликациите.

Доц. Ангел Кунчев и доктор Тодор Кунчев


„ Баща ми и майка ми се пробваха да ме отклонят от лекарския път, когато в края на гимназията разгласих, че съм се насочил към тази специалност. Може би с право, само че не съумяха “, описа доктор Тодор Кунев.

„ Не мислех, че това е най-хубавото, което човек може да направи за себе си. Тази работа е много сложна и виновна. Ако човек желае да се пести и да живее по-спокойно, по-добре да не става доктор “, изясни доцент Ангел Кунчев.

Д-р Тодор Кунчев призна, че е имал своите неприятни моменти – в пандемията от COVID-19 и при конфликта с действителността за болничната медицина у нас. Тогава взема решение да избере компромисен вид – да работи амбулаторно и „ по лични морални правила “.

Д-р Тодор Кунчев


„ Това съумях да го осъществя. Към момента оказвам помощ на по-малко хора, само че много по-ефективно “, изясни той и добави, че много по-леко е минал през интервала на пандемията.

„ За малко бях в COVID-отделение. Баща ми отнесе множеството негативи. Проблемът тогава не беше работата, а отговорът на обществеността към това, което се случваше. Разочарованието пристигна от там. Увещавах и татко ми да се отдръпна. Всичко към този момент е зад нас “, изясни Тодор Кънчев.



„ Съпругата ми пък е микробиолог. И тя също беше натоварена с непрекъснати проучвания. Рядко се засичахме у дома. Бяха времена на извънредно натоварване “, добави доцент Ангел Кънчев.

Тук Тодор Кунчев е на 2 година


„ Не бяхме преживявали подобен стрес – и за здравната система, и за обществото, наложи се спирачка на публичните действия, бизнеси бяха занулени в целия свят. Такова изключително събитие стига за един професионален живот “, сподели още той по отношение на пандемията.



Съпругата на доктор Тодор Кунчев пък е гастроентеролог, само че фамилията интензивно се пробва да избяга от професионалните си тематики, когато е вкъщи.

„ Достатъчно врим в всекидневието в тази работа и са нужни ниши, в които да се скрива и да се отдава единствено на приятното “, уточни доцент Кунчев.

За Великден и за Коледа всички се събират дружно, пробват се и дружно да провеждат някои пътувания. Синеморец е едно от обичаните им места.

Има изказвания, че най-вкусната банска капама е приготвяна от доцент Кунчев, само че експертът призна, че синът му към този момент го надминава в кулинарията.

„ Цяла България знае тази рецепта. В кулинарията обаче би трябвало доста обич и да не се бърза. Тя не признава стрес “, сподели доцент Кунчев.

Д-р Тодор Кунчев пък подготвя обичайната тайландска чорба с морски блага.

Тайландската чорба на доктор Кунчев.


„ Готвенето ми дава откровено наслаждение. Не мога да го сравня с нещо друго. Тогава не помня за всичко и се почиствам от отрицателното в всекидневието “, описа неврологът.

Всяка година той отива на Бъндеришка поляна над Банско, с цел да работи като доктор на терен.



“Това е сезонна работа, която започнах преди 4 години. Хората там са невероятни експерти, които имат тежка работа за извънредно малко пари. За жал още в първия ми ден работен ден имаше смъртен случай “, разяснява доктор Кунчев.

Според доцент Кунчев пикът на грипа към този момент минава. „ Данните от предходната седмица демонстрират изкривяване на кривата - приблизително за България. В някои региони към момента може да има растеж, само че нещата отиват към свършек “, изясни той.

„ Заболяемостта върви надолу и започваме да се посвещаваме на другите заболявания, с които сме свързани. Сега следим варицела и скарлатина, а по-късно ще дойдат летните вирусни инфекции. Винаги сме живели дружно с микроорганизмите и ще продължим да го вършим “, сподели още той.

Какво още споделиха доц . Ангел Кънчев и д - р Тодор Кънчев чуйте във видеото .
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР