В столицата тази вечер се проведе тържествената заря-проверка по случай

...
В столицата тази вечер се проведе тържествената заря-проверка по случай
Коментари Харесай

Тържествено честване на Трети март в София

В столицата довечера се организира тържествената заря-проверка по случай 3 март. На церемонията участваха президентът, началникът на защитата, военният министър и редица висши военни.


Церемонията по издигането на националния трикольор стартира откакто военният министър одобри почетния часовой. Артилерийски салют от 20 залпа огласи площада пред Паметника на незнайния боец след издигането на българското знаме.

След това пред паметника формалните лица сложиха венци и цветя в символ на респект към героите.

Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на защитата: На българите на Трети март им поисквам освен да са горди, че са българи, само че и да не не помнят какво честват на Трети март. На Трети март е подписан Санстефанският кротичък контракт, съгласно който контракт огромна част от българските земи и българската нация се намират в една страна.
Преди всичко би трябвало да разчитаме на себе си като българи, на личните си сили, на личния си разсъдък, на личното си усърдие, а не да чакаме някой различен да ни прави работата.

След формалната гала пред паметника се образува опашка от искащи да почетат паметта на починалите за свободата на България. Сред тях е и Красимир Атанасов, който на празника е дружно с двете си дъщери.

Красимир Атанасов: Патриотизмът е в съзнанието на индивида и в сърцето му. И би трябвало като един същински българин това нещо да го предадем и на децата си.
Празникът продължи пред Паметника на българския опълченец, където също бяха поднесени венци и цветя. По традиция тъкмо в 12:00 ч. беше осъществена и тържествена промяна на почетния гвардейски часовой пред постройката на Администрацията на президента.

Още по тематиката 140 години от Освобождението на България
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР