В столицата се проведе полицейска акция срещу изборната търговия. Обект

...
В столицата се проведе полицейска акция срещу изборната търговия. Обект
Коментари Харесай

МВР и други институции с акция срещу изборната търговия в София

В столицата се организира полицейска акция против изборната търговия. Обект на инспекции бяха заложни къщи, офиси за бързи заеми, застрахователни бюра и хранителни магазини. В инспекциите се включиха и екипи на Национална агенция за приходите, Агенцията по сигурност на храните и държавните горски стопанства, които също търсиха извършители. Установен е мъж, разгласен за търсене, формирани са и две досъдебни производства.

В регионите, избрани от проверяващите като уязвими, влязоха общо 10 екипа със чиновници на престъпна, икономическа и пътна полиция, както и на жандармерията.

" Проверяват се нарушавания, според компетенцията на всички контролни органи, както и възможни данни за нарушение изборните права на жителите. Установени са някои нарушавания, които не бих могъл на този стадий да ги разясня ", съобщи Йордан Пешев от " Икономическа полиция " - Столична дирекция на вътрешните работи.



Част от тестваните обекти са в квартал " Христо Ботев ". В една от заложните къщи, където влязоха служителите на реда, работи Венцислав Алексиев. Споделя, че инспекции има преди всеки избор.

" Нормално е, в рисков квартал сме. Редовно има, дори преди 20-ина дни имаше отново същата инспекция. Просто естествените неща - касов уред, касова наличност ", сподели Венцислав Алексиев - чиновник в заложна къща.



фотоси: БГНЕС

За разлика от Венцислав, сюрпризирани от полицейското наличие са хората в квартала:

" Просто сме учудени от тази инспекция. Ние не знаем защо става въпрос. Това са доста положителни хора и съзнателни хора тука ".

Акция против пазаруването на гласове се организира предходната седмица и в Дупница. Тогава двама души бяха арестувани.

Освен в " Христо Ботев ", инспекции са осъществени още в кварталите " Филиповци ", " Факултета ", " Малашевци ", " Орландовци ", " Модерно предградие " и " Ботунец ". Проверени са над 150 души, повече от 100 автомобила, както и близо 25 търговски обекта. В рамките на акцията са тествани и автоморги, пунктове за търговия с боклуци от черни и цветни метали, хранилища за дървен материал, научи още " По света и у нас ".

Според наши източници е открит мъж, разгласен за търсене и още над 20 души, представляващи интерес за полицията. Образувани са две досъдебни производства - едното е за хранилище за търговия с боклуци от черни и цветни метали, работещо без лиценз, а второто за търговски обект, който държал на склад алкохол, без да има позволение за разпространяване.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР