В столицата на Казахстан Астана започнаха поредните преговори между режима

...
В столицата на Казахстан Астана започнаха поредните преговори между режима
Коментари Харесай

В Астана започна поредният кръг от преговорите за Сирия

В столицата на Казахстан Астана започнаха следващите договаряния сред режима в Дамаск и сирийските бунтовници, съобщи Франс прес. Разговорите се организират седмица след неуспеха на договарянията за Сирия по егидата на Организация на обединените нации в Женева, отбелязва Франс прес.

 Стафан де Мистура Стафан де Мистура © Българска телеграфна агенция / Архив
Разговорите в Астана се водят под егидата на Русия и Иран, които са съдружници на Дамаск, и Турция, която поддържа сирийските бунтовници. Те протичат при закрити врата и не престават и на следващия ден. В края на договарянията ще бъде призната декларация.

Сирийската съпротива сподели, че желае да реализира в Астана освобождение на всички пандизчии, подсилване на режима за преустановяване на огъня, по-специално в зоните за ескалация, повдигането на обсадата във всички градове и села, както и доставката на филантропична помощ за всички нуждаещи се

Утре в Астана ще дойде специфичният делегат на Организация на обединените нации Стафан де Мистура, съобщи ТАСС, като се базира на известие на министерството на външните работи на Казахстан.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР