В Столичния общински съвет се формира ново мнозинство от опозицията

...
В Столичния общински съвет се формира ново мнозинство от опозицията
Коментари Харесай

На среднощно заседание опозицията в СОС е на път да изпързаля ПП-ДБ и да обере всички комисии

В Столичния общински съвет се образува ново болшинство от опозицията и отцепниците от " Възраждане ", които свикаха изключително съвещание за да овладеят всички основни комисии.

В основата на тези дейности се оказа депутатът от Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера, който, до момента в който текат договаряния за комисиите сред общинските съветници, съумява да внесе отчет, в който има съответни имена на съветници, които да оглавят комисиите в СОС.

Това се случва единствено няколко часа, откакто в общинския съвет беше реализиран консенсус за ръководителя на съвета. След седем несполучливи опита, общинските съветници избраха Цветомир Петров за краткотраен ръководител. Самият Карлос Контрера, който имаше основна роля и за избора на Цветомир Петров.

Няколко часа по-късно Контрера предлага изключително съвещание от 14 ч., с цел да изберат комисии с аргумента, че няма време.

Към момента се планува то да продължи до 23 часа. Според Борис Бонев от " Спаси София " това е станало със знанието на ГЕРБ, които внезапно през днешния ден са напуснали договарянията и не са се върнали повече.

Видеото се излъчва онлайн в страницата на СОС. От фрагментите се вижда, че в залата участват общински съветници от ГЕРБ, Възраждане, ПП-ДБ и Българска социалистическа партия. Кметът Васил Терзиев не взе участие в съвещанието.

Според докладната на Контрера най-важните непрекъснато настоящи комисии в СОС се поемат от ръководители на ГЕРБ, две от комисиите - Транспорт и Здравеопазване отиват при Българска социалистическа партия, Архитектурната е за отделилото се Възраждане. На Продължаваме Промяната - Демократична България и Спаси София са отредени комисиите по ред и сигурност и туризъм.

Очаквайте подробности
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР