В статия, озаглавена Цветан Василев - българският Магнитски“, бившият американски

...
В статия, озаглавена Цветан Василев - българският Магнитски“, бившият американски
Коментари Харесай

Бивш американски губернатор: Опитаха се да запушат устата на Цветан Василев по съветски модел

В публикация, озаглавена „ Цветан Василев - българският Магнитски “, някогашният американски губернатор Бил Ричардсън изяснява за какво грубото накърняване на човешките права на Цветан Василев от страна на българската страна е илюстрация на систематичната корист с власт на българската мафия.

Резюме от материала е оповестен на страницата на банкера, който забегна от България след краха на КТБ.

Ричардсън е ангажиран със отбраната на Василев. Бившият губернатор на Ню Мексико се познава с българския банкер от времето, когато двамата са били в борда на Атлантическия съвет. Именно американският политик и неговата фондация имат правото и биха могли да задвижат случая по процедурата на интернационалния закон.

Ричардсън напомня случая „ Магнитски “, който е убедил американските управляващи да одобряват по този начин наречения закон „ Глобален Магнитски “, който дава право на американското държавно управление да глоби корумпирани държавни служители, които нарушават човешките права по света.

„ Нападането на политически съперници с лостовете на държавната машина е особено за страните с високо равнище на корупция като България “, твърди Ричардсън.

Според дипломата " отмъстителни политически водачи в съдружничество с бизнесмени, които управляват медии и избират съдии, са организирали типичен „ корпоративен рейд “ по руски модел, в опит да накарат Василев да замълчи “.

Ричардсън отбелязва още, че неговият център има достойнството да поддържа битката за правдивост на Цветан Василев, защото той е посветил дипломатическата си кариера на битката против корупцията и политическата принуда.

Бившият губернатор изяснява странните схеми на взаимоотношение сред българската прокуратура и избрани медии и акцентира, че счита, че обвиняването против Цветан Василев е изфабрикувано.

Според Ричардсън, американските управляващи ще се заинтересуват от корупцията в България и систематичното нарушение на човешките права от страна на българските управляващи.

Той коментира, че двама държавни служители са изиграли основна роля в очернянето на Василев. Това били медиен олигарх-народен представител, който е главен пълководец на войната против Василев, оповестена от страната и главен прокурор, който непрестанно злоупотребява с власт, с цел да извършва политически поръчки, като скалъпва обвинявания и се координира с медиите на въпросния олигарх.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР