В становище до регионалното министерство омбудсманът Диана Ковачева настоява разходите

...
В становище до регионалното министерство омбудсманът Диана Ковачева настоява разходите
Коментари Харесай

Омбудсманът: Разходите по паспортизацията на сградите да зависят от доходите на собствениците



В мнение до районното министерство омбудсманът Диана Ковачева упорства разноските на жителите по паспортизацията на постройките,, да бъдат съобразени с техните благоприятни условия, приходи и имущество. Според Ковачева, премисляното към този момент четвърто отсрочване приказва за систематичен проблем с процедурата и тя би трябвало да бъде преосмислена напълно

Обществения медиатор също по този начин показва, че преуреждането на материята би трябвало наложително да включи присъединяване на обществените институции, финансиране от държавния бюджет или други финансови механизми.

Според госпожа Ковачева жителите ще бъдат натоварени финансово и заради  неналичието на архивна техническа документи на постройките, чието възобновяване за немалка част от съществуващите градежи ще бъде напълно за тяхна сметка.

Ковачева показва още, че отлагането с две години на паспортизацията е основателно и належащо, само че то ще даде търсения резултат, единствено в случай че бъде съпроводено с преосмисляне на цялостната идея за процедурата.

В нея омбудсманът акцентира съответни проблеми, довели до четирикратното й отсрочване, като да вземем за пример огромният брой необитавани жилища, нееднаквото схващане на задачите на техническите паспорти и санирането в здания етажна благосъстоятелност, другите ползи на притежателите и на жителите в дадена постройка, различията сред тях и други.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР