В сряда вътрешният министър Бойко Рашков заяви, че има предизборен

...
В сряда вътрешният министър Бойко Рашков заяви, че има предизборен
Коментари Харесай

Областният управител на Смолян: Манипулиране, хората са притискани

В сряда вътрешният министър Бойко Рашков съобщи, че има избирателен напън за кого да гласоподават жители.

Информацията беше изнесена след среща на Министерския съвет с регионалните шефове на Бургас и Смолян.

На нея регионалният шеф Стефан Сабрутев е удостоверил, че точно в Родопите е имало сериозен напън за кого да се гласоподава.

От кого или кои партии обаче не стана ясно. В момента тече инспекция на полицията.

"Ежедневно при нас постъпват сигнали от разнообразни краища на региона за напън и за потребление на служебно състояние на разнообразни държавни чиновници ", съобщи в предаването Стефан Сабрутев.

Сабрутев даде и съответен образец.

"Държавен чиновник притиска и заплашва свои подчинени или ползватели на услугата, че в случай че дадена партия не е на власт, те няма да получат дадената услуга ", уточни регионалният шеф.

"В Смолят дървата са значим фактор за отопление през зимата, изключително в дребните обитаеми места. Хората обаче получават информация, че в случай че дадена политическа мощ не е на власт, те повече няма да получават дърва. Общественото мнение се манипулира и хората са притискани по този метод ", добави той.

"Това не е пазаруване на гласове, само че живеещите в едно малко обитаемо място се тормозят и ги е боязън. Това не се случва за първи път. То се случва през последните години на всички избори ", безапелационен бе Сабрутев.

По думите му протичащото се потвърждава мъчно, тъй като хората не желаят да приказват и ги е боязън, само че все пак подават сигнали.

"Извършва се инспекция по тях и, когато пристигна време, се уведомяват и органите на реда ", уточни регионалният шеф на Смолян.

Още по тематиката вижте във видеото нагоре.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР