В сряда петролът поскъпва с близо 5%, заличавайки значителна част

...
В сряда петролът поскъпва с близо 5%, заличавайки значителна част
Коментари Харесай

Петролът поскъпва с 5%, заличавайки част от спада с 9% през предните дни



В сряда петролът нараства с близо 5%, заличавайки забележителна част от внезапното поевтиняване с към 9% през предходните две сесии на търговия.

Подкрепа за солидното повишаване на черното злато оказват информациите за понижаване на новите случаи на Covid-19 в двата китайски мегаполиса - Шанхай и Пекин, което допуска скорошно облекчение на наложените строги локдауни и възобновяване на икономическата интензивността в най-големия петролен вносител в света.

В същото време Европейски Съюз продължава да търси намирането на компромис за въвеждане на ембарго върху вноса на съветски нефт.

Подчертавайки в допълнение опасенията за световните доставки, министърът на енергетиката на ОАЕ Сухаил ал Мазруи пък предизвести нощес, че когато търсенето на значимото гориво се възвърне от коронавирусната пандемична рецесия, форматът " ОПЕК + ", включващ ОПЕК и съдружници като Русия, може да не успее да отговори на търсенето без спомагателни вложения.

Това последва забележките на министъра на енергетиката на Саудитска Арабия, че светът би трябвало да обърне внимание освен на лимитираните доставки на недопечен нефт, само че и на незадоволителния енергиен потенциал в по-общ проект.

В резултат на всичко това към 17.00 часа наше време юлските фючърси на петрола Брент нарастват с 4,4% към 107 $ за барел, а юнските фючърси на американския лек недопечен нефт WTI - с 5,25% към 105 $ за барел, откакто нощес и по-рано през днешния ден те се търгува под равнището от 100 $ за пръв път от последните дни на април.

Графика на нефт Брент (в долари за барел)



Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР