В сряда калифорнийски апелативен съд ще разгледа възможността за възобновяване

...
В сряда калифорнийски апелативен съд ще разгледа възможността за възобновяване
Коментари Харесай

Калифорнийски съд може да възобнови делата срещу Майкъл Джексън за сексуално насилие над деца

В сряда калифорнийски апелативен съд ще прегледа опцията за обновяване на прекратените правосъдни каузи на двама мъже, които настояват, че Майкъл Джексън ги е малтретирал полово като деца в продължение на години, съобщава американската преса.

Това е ход, който съдът евентуално ще предприеме след авансово решение от предишния месец, което разпореди връщането на делата за разглеждане от по-долна инстанция.

Исковете са заведени след гибелта на Краля на попа през 2009 година от Уейд Робсън през 2013 година и Джеймс Сейфчък през идната година. Двамата мъже станаха известни, откакто описаха историите си в документалния филм на НВО от 2019 година " Да напуснеш Невърленд " (Leaving Neverland).

И двамата съдиха " MJJ Productions " и " MJJ Ventures " - корпорации, на които Джексън е бил едноличен притежател и акционер.

През 2021 година съдията от Върховния съд Марк А. Йънг постановява, че двете корпорации и техните чиновници не са имали правно обвързване да пазят Робсън и Сейфчък от Джексън и отхвърля исковете. В авансово решение от предишния месец обаче областен апелативен съд на Калифорния анулира решението на този арбитър и подреди делата да бъдат върнати за разглеждане.

 
Снимка: Getty Images/Guliver Photos
 

В сряда юристите на наследниците на Джексън ще се опитат да убедят щатския апелативен съд да промени хода на делото.

Исковете към този момент бяха възобновени един път след отхвърлянето им през 2017 година, когато Йънг ги омаловажи заради приключване на давностния период. Нов калифорнийски закон, който краткотрайно разшири обсега на делата за полово принуждение, накара окръжния апелативен съд да ги възвърне. Личното завещание на починалия музикант - активите, които той остави след гибелта си, беше отхвърлено като ответник през 2015 година

Робсън, в този момент 40-годишен хореограф, се среща с Джексън, когато е на 5 години. След това той се появява в музикални клипове на Джексън и записва музика за неговия лейбъл.

В желае му се твърди, че артистът го е тормозил в продължение на седем години. В него се споделя, че той е бил зависещ на носителят на редица влиятелни награди и чиновниците на двете корпорации са имали задължението да го защитят по същия метод, по който бойскаутите или учебното заведение би трябвало да защитят децата от техните ръководители.

 
Снимка: Getty Images/Guliver Photos
 

Сейфчък, който в този момент е на 45 години, споделя в желае си, че се е срещнал с Джаксън, до момента в който е снимал реклама на " Pepsi ", когато е бил на 9 години, предава Българска телеграфна агенция. Той споделя, че Джаксън му се е обаждал постоянно и го е обсипвал с дарове, преди да премине към серия от случаи на полово принуждение.

Наследниците на поп иконата изрично и неведнъж отхвърлят той да е злоупотребявал с някое от момчетата и акцентират, че Робсън към този момент е свидетелствал по време на наказателния развой против Джексън през 2005 година, че не е бил измъчван, а Сейфчък е споделил същото пред управляващите.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР