В сряда гръмна сериозен скандал в испанския футбол, след като

...
В сряда гръмна сериозен скандал в испанския футбол, след като
Коментари Харесай

Барселона ще отърве кожата след корупционния скандал

В сряда гръмна сериозен скандал в испанския футбол, откакто беше разкрито, че Барселона е наела услугите на компания, благосъстоятелност на някогашния вицепрезидент на техническия комитет на реферите Енрикес Негрейра.

Разкритите заплащания, осъществени сред 2016-а и 2018-а година, на обща стойност 1,4 милиона евро. Според подписания контракт Негреирa бил зает консултантски услуги, като да дава разнообразни препоръки на футболния клуб, включително и по какъв начин самите играчи да се държат с реферите. Паралелно с това обаче той е заемал управителната си роля в Съдийската комисия, което се третира като спор на ползи.

Барселона разгласява изказване, в което твърди, че е обикновено клубовете да вършат това и новината е пусната в този миг, с цел да се дестабилизира клубът.

Според Marca и Diario AS, обаче това надали ще докара до дисциплинарни санкции за Барселона. Комитетът преглежда случая, само че в случай че не могат да потвърдят, че Барселона е получил преференциално отношение от реферите, тогава е малко евентуално да има наказания.

Ако съумеят да го създадат, тогава каталунците може да получи наказване от лишаване на точки или даже да изпадне във втора дивизия. RFEF (Испанската футболна федерация) съобщи, че съжалява за дейностите на Негрейра и, че държанието му поражда спор на ползи, за което може да понесе съществени последици.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР