В сряда Германия отчете рекордните 112 323 нови случая на

...
В сряда Германия отчете рекордните 112 323 нови случая на
Коментари Харесай

Германия отчете първо нарастване на Covid случаите с над 100 хиляди за ден



В сряда Германия регистрира рекордните 112 323 нови случая на ковид, като здравният министър на страната сподели, че пикът към момента не е доближат и наложителната имунизация би трябвало да бъде въведена до месец май, оповестява Ройтерс.

Германия също по този начин записва 239 смъртни случая за последни 24 часа, с което техният общо брой от началото на пандемията доближи 116 081, заяви Институтът за инфекциозни болести " Роберт Кох ".

Въпреки новия връх, Германската асоциация за интензивно лекуване (DIVI) съобщи, че броят на пациентите с Covid-19 в отделенията за интензивно лекуване понижава.

Но здравното министерство уточни, че скокът на инфектираните е обезпокоителен и може да натовари лечебните заведения в средносрочен проект.

Силно заразният вид Омикрон увеличи в Германия междинната седемдневна заболеваемост до 584,4 случая на 100 000 души.

" Мисля, че ще достигнем пика на вълната в средата на февруари и тогава броят на случаите може още веднъж да спадне ", съобщи късно във вторник пред телевизия RTL здравният министър Карл.

Лаутербах също по този начин има вяра, че може да има два пъти повече недекларирани случаи от публично известните.

Министърът сподели, че наложителната Covid имунизация би трябвало да бъде въведена бързо, през април или май, с цел да се предотврати нова вълна от инфекции с вероятни нови разновидности в края на годината.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР