В сряда евродепутатите ще направят оценка на отрицателния резултат от

...
В сряда евродепутатите ще направят оценка на отрицателния резултат от
Коментари Харесай

Дългосрочният бюджет на ЕС буксува

В сряда евродепутатите ще създадат оценка на негативния резултат от февруарското съвещание на Европейския съвет по отношение на идващия дълготраен бюджет на Европейски Съюз.

Срещата на високо ниво на 20-21 февруари завърши без единодушие от страна на страните членки по отношение на общата позиция за идната многогодишна финансова рамка (МФР 2021-2027 г.). В нея се дефинират таваните за разноските на Европейски Съюз — като цяло и за другите области на активност — за интервал от минимум пет години. Последните МФР нормално обхващаха интервал от седем години. Европейската комисия предложи за новия интервал 2021 - 2027 година бюджет от малко над 1 трилион евро. Това обаче е извънредно незадоволително, с цел да обезпечи новите политики, като да вземем за пример за климата.

Преговорите с Европейския парламент пази упорит бюджет, който извършва обещанията на Европейски Съюз и дава отговор на провокациите на Европейския съюз, като да вземем за пример изменението на климата, миграцията и сигурността, и който продължава да поддържа земеделците, градовете, районите, студентите, откривателите, бизнеса и неправителствените организации в цяла Европа.

„ Не можем да си позволим тясна счетоводна логичност и цялостна липса на политическа визия “, обявиха на 21 февруари евродепутатите. В рамките на дебата те ще повторят своето отчаяние от неуспеха на срещата на високо ниво на Европейски Съюз по отношение на бюджета и ще създадат оценка на положението, както и последствията за финансирането от Европейски Съюз за идната година и интервала по-късно.

Те ще обсъдят тематиките от дневния ред за идната постоянна среща на Европейски съвет на 26-27 март, и по-специално укрепването на икономическата основа на Европейски Съюз, цифровите технологии, разширението на Европейски Съюз, външните връзки и други тематики.

Тъй като настоящият дълготраен бюджет на Европейски Съюз изтича на 31 декември 2020 година, Европейски Съюз се нуждае от нов небосвод на бюджетно обмисляне за идващите седем години. Поради това Европейската комисия показа проекти за идната многогодишна финансова рамка за 2021-2027 година през май 2018 година Европейският парламент одобри своята позицията през ноември 2018 година и още веднъж я удостовери през октомври 2019 година Съветът на Европейски Съюз към момента не е съумял да реализира единодушие по позицията си и към този момент не е избрана дата за друго особено съвещание на страните членки за бюджета.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР