В социалните мрежи обаче се появила групата Vape Party İstanbul

...
В социалните мрежи обаче се появила групата Vape Party İstanbul
Коментари Харесай

Арести в Истанбул заради електронни цигари

В обществените мрежи обаче се появила групата Vape Party İstanbul със известието за предстоящо празненство в ресторант на известния бул. Истиклал, обещаващо запознаване с изгодите и вредите от използването на електронната цигара, с моделите, пулверизаторите, режимите, както и безплатно безкрайно пушене във въпросната нощ. В празненството се присъединили и топ-моделки.

Обявата е проследена от полицията и малко след началото на вечерта екипите нахлуват в клуба, ревизират документите на участниците, а тримата уредници са задържани и ще бъдат съдени за неспазване на закона и за причиняване на вреди на човешкото здраве. На 800 души, разпускали с електронни цигари, са наложени санкции по законов текст, касаещ попречване на вредите от тютюневите произведения.

Здравното министерство и организацията за лекарствените средства до момента не е издавала позволение за вноса на електронни цигари от всички вероятни марки. Въпреки това те могат да бъдат поръчани по интернет или да влязат в Турция по пътя на контрабандата, цената им варира от 150 до 450 турски лири.

Електронните цигари се смятат за тютюнево произведение, което не оказва помощ за отказването на общоприетите цигари, в противен случай, подкрепя зависимостта от никотина. Миналата седмица турската полиция арестува две лекарки, тъй като си разрешиха да пият бира на плажа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР