В социалните мрежи беше публикувано видео, на което се предполага,

...
В социалните мрежи беше публикувано видео, на което се предполага,
Коментари Харесай

Появи се ВИДЕО от взривовете на дронове край Москва

В обществените мрежи беше оповестено видео, на което се допуска, че е запечатало момента на рухването на един от дроновете в региона на Москва.

Дронът е бил свален. Той бил ударен и паднал, след което избухнал в полето. По предварителни данни фрагментите са снимани край село Илинка.

Сутринта на 30 май един от безпилотните самолети беше свален в небето над Рубльовка.

Видеото също е оповестено онлайн.

Според телеграм канала SHOT е допустимо да са свалени общо 32 дрона.

Падането на четири дрона е записано в региона на Одинцово в Московска област. Известно е, че удрят дървета.

Дроновете са видяни на към 60 метра височина. Те са били на разстояние към 500 метра един от различен, пише Avia.pro .

Сред безпилотните самолети, атакуващи Москва, се оповестява, че се е появил нов модел, който до момента не е бил употребен от въоръжените сили на Украйна.

Аеродинамичният дизайн на такива дронове се назовава „ патица “: БЛА е оборудван с бензинов мотор с вътрешно горене и носи кумулятивни заряди KZ-6.

Очевидци, които са били на проспект Ленински, споделиха, че са чули тон, сходен на звук от мотоциклет.

След това се чули два мощни удара и се появила миризма на нафта. Освен това локалните поданици споделиха, че са видели резервоар с керосин до останките.

Кметът на Москва Сергей Собянин сподели, че няма съществено потърпевши.

На 10 минути от резиденцията на съветския президент Владимир Путин " Ново-Огарьово " в село Усово е погубен дрон, летящ към Москва. Това съобщи в Telegram на 30 май съветската самостоятелна журналистка Фарида Рустамова.

" Един от безпилотните самолети беше свален над село Раздори край Москва. Това е част от Рубльовка, където се намират държавни дачи, персонални домове на служители и предприемачи. Резиденцията на Путин Ново-Огарьово (в село Усово) е на 10 минути път с кола - сподели тя.

Руската медия Shot обобщи резултатите от офанзивата против Москва. Първият дрон се разруши на 25-ия етаж на къща на улица Атласова в Нова Москва - на 25-ия, 24-ия и 23-ия етаж са изпочупени прозорци, развалена е бетонна плоча.

Вторият дрон се разруши в прозореца на апартамент на 16-ия етаж на жилищна постройка на улица Профсоюзная към 5:20 сутринта локално време. В стаята е имало една жена, тя не е потърпевша. Дронът носел кумулятен заряд KZ-6, влетял в жилището и по щастлива случайност не се взривил.

Третата нападната е 30-етажна жилищна постройка към 7:00 сутринта на проспект Ленински. Дронът носел три KZ-6 и се блъснал в 14-ия етаж, 300 души бяха евакуирани. Очевидци съобщават за неизправности в навигационната система в Москва след утринната офанзива с дрон.

Полицията на Москва и Московска област вкара проекта " Тайфун ", който включва събиране на личен състав. Руското министерство на защитата обяви атака против Москва с 8 дрона и упрекна за това Киев.

Превод и редакция: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР