В София ще бъдат изградени още два буферни паркинга до

...
В София ще бъдат изградени още два буферни паркинга до
Коментари Харесай

В София ще бъдат изградени още два буферни и един наказателен паркинг

В София ще бъдат построени още два буферни паркинга до метростанции, на които при прилагане на метрото ще може да се паркира гратис или на преференциални цени. Те ще са на бул. " Сливница " и при " Централна гара ", заяви в изявление за БГНЕС краткотрайно изпълняващият длъжността изпълнителен шеф на Центъра за градска подвижност (ЦГМ) Румяна Милова

До началото на декември отпред на общинското сдружение беше Христиан Петров, само че след повече от три години на поста, беше определен за общински консултант и напусна. Досега Милова беше шеф на Дирекция " Паркиране и гаражи " в сдружението. Управлението на звеното поема заместника й Александър Георгиев.

Паркингът на бул " Сливница " е построен дружно с построяването на метрото, само че не е завършен и не се употребява. Той е открит и ще разполага с 262 паркоместа. Надеждите на общината са, че доста от хората, влизащи с коли в столицата от Запад ще предпочетат да не влизат с тях в центъра, а да ги оставят на паркинга, като се движат с метрото.

Буферният паркинг на Централна гара е под земята и ще е с 87 места. Обявена е и социална поръчка за създаване на наземен паркинг в " Надежда 1 " със 161 места.

Той е покрай метрото, само че не е комфортен за буферен паркинг. Предвидено е да има 65 места за прилагане против възнаграждение и 86 места за вдигнати от паяците погрешно паркирани коли. Броят на местата ще е плаващ според от потребностите, като ще се употребява преносима бариера.

Милова счита, че появяването на углавен паркинг в тази зона на София ще докара до дисциплиниране на водачите в регионите " Надежда ", " Връбница ", и " Люлин ".

" Не строим паркинги в София, не тъй като нямаме предпочитание, а поради неналичието на подобаващи терени и интерес в жителите да паркират надалеч от вкъщи ", споделя краткотрайният ръководите на ЦГМ.

Наблюдението на центъра демонстрират, че свободните места за паркиране в центъра доста са намалели и в случай че допреди няколко години запълването на местата е било 80%, в този момент те към този момент се запълват на 90-95%, изключително в избрани часови диапазони. " В централните региони на града би трябвало да се намерят подобаващи терени за построяването на многоетажни паркинги, които обаче би трябвало да са покрай домовете на жителите. Благодарение на тях ще могат да се освободят тротоарите от паркираните коли ", е мнението на Милова.

Новост е, че стикер за паркиране в зона за платено паркиране ще се дава за най-много до 3 автомобила на притежател, а не както до момента – без ограничаване. За първият автомобил таксата ще е най-малка, а за всеки идващ ще се покачва. Обсъжда се и разновидността хора, които имат паркомясто към жилището си, да нямат право на паркиране в зоната пред дома им.

Нови паркоместа се чака да бъдат разкрити в регион " Слатина " – в карето, заключено сред улиците " Шипченски проход ", " Цариградско шосе " и " Акад. Людмил Стоянов " и в регион " Триадица " – в сектора сред бул. " България " и улиците " Петко Каравелов ", " Балша " и " Бяла църква ".

Румяна Милова регистрира, че приходите на ЦГМ са се нараснали с 22% през предходната година, сдружението няма отговорности и си изплаща заема. Тя уточни, че се влага в градеж на паркинги. Почти 2 млн. лв. тази година са дадени са възобновяване на 12 хиляди кв. м тротоари в зоните за платено паркиране в седем столични региона. Следваща година също ще се влага в ремонт на тротоари, като Столичният общински съвет ще реши каква сума.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР