В следващия парламент Има такъв народ от първа политическа сила

...
В следващия парламент Има такъв народ от първа политическа сила
Коментари Харесай

"Алфа Рисърч": Срив на "Има такъв народ" и трето място за "Продължаваме промяната"

В идващия парламент " ИТН " от първа политическа мощ може да бъде пета, а неотдавна оповестената групировка на досегашните служебни министри Кирил Петков и Асен Василев " Продължаваме Промяната " се подрежда на трето място. В Народното събрание ще има шест партии, като първа политическа мощ ще е обединението ГЕРБ-СДС, следвана от " Българска социалистическа партия за България ".

Формацията към Мая Манолова и Николай Хаджигенов " Изправи се.БГ! Ние идваме! " може да получи 3.2% от гласовете на гласоподавателите и по този начин остава под прага от 4% за влизане в Народното събрание. Това сочи измежду извадка от 1123 души, направено сред 4 и 10 октомври.

Прогнозните данни на социологическата организация през септември отреждаха на партията на Слави Трифонов второ място с 16.9% от гласовете, до момента в който статистиката през октомври сочат поддръжка от едвам 10.4% от гласоподавателите. Така " ИТН " е с доста непосредствен до упования резултат на " Демократична България ", като обединението може да получи малко по-висок дял от гласовете. Така обединяването може да бъде четвърта политическа мощ в бъдещия парламент с 10.9%

*

Данните на социологическата организация през септември още веднъж, че най-вече гласове ще получи партията на Бойко Борисов, а през октомври поддръжката се усилва от 21.1% до 23.1% от желанията на гласоподавателите. Оспорвана се чака да е борбата за второто и третото място, счита " Алфа Рисърч ", като тя да бъде сред " Българска социалистическа партия за България " (16.8%) и обединението " Продължаваме Промяната " (15.9%). Още преди да бъде публично разгласен планът на Петков и Василев данните на " Алфа Рисърч ".

" В изгода на Българска социалистическа партия играе високата готовност на гласоподавателите ѝ, само че Коронавирус рецесията и машинният избор могат да доведат до понижаване на този резултат. При " Продължаваме промяната " е тъкмо противоположното. Решението на Конституционния съд по двойното поданство на Кирил Петков също може да окаже въздействие върху мотивацията на гласоподавателите ", обобщава " Алфа Рисърч ".

Според социологическата организация на парламентарните избори биха дали своят вот 47.6% от имащите право на глас, което би означавало по-висока, въпреки и с малко, изборна интензивност от предходните изключителни парламентарни избори. На вота на 11 юли гласоподаваха 42.19% от хората. " Алфа Рисърч " позволява, че упованието за с към 400 хиляди дали своят вот повече може да не се сбъдне, в случай че се утежни Коронавирус обстановката, както и по-сложната задача за гласоподаване с машина на два избора по едно и също време.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР